Γ. Σταθάκης: Η τρίτη αξιολόγηση θα είναι πιο βατή – Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι η τρίτη αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα είναι πιο βατή, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη στην ΕΡΤ.
Αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση, ο κ. Σταθάκης είπε συγκεκριμένα ότι «είναι πιο βατή η διαδικασία, καθώς αφορά πως εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα».
Ο υπουργός σημείωσε πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν τριπλασιασμό των ιδιωτικών επενδύσεων το 2017 και τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των επενδύσεων, σημειώνοντας ότι «η ανάκαμψη της οικονομίας προέρχεται από τις ιδιωτικές επενδύσεις».
Όπως είπε, η έξοδος από την κρίση θα προέλθει πρωτίστως από τις ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες δείχνουν και τον βαθμό εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Πρόσθεσε ότι τα στοιχεία είναι «η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τα κόμματά τους, γραφεία προώθησης επενδύσεων, όπως ο κ. Μητσοτάκης».
Ακόμη, συμπλήρωσε πως υπάρχει «ανάκαμψη των τουριστικών επενδύσεων στην Αθήνα, καθώς χτίζονται 12 νέα ξενοδοχεία και ανακαινίζονται παλαιά μεσαίου μεγέθους» και τόνισε ότι «η σταθεροποίηση της οικονομίας αποδεικνύεται και από τα ομολογιακά δάνεια δύο μεγάλων επιχειρήσεων».
Ο κ. Σταθάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν θα αυξηθούν, ενώ αναφερόμενος στο κοινωνικό τιμολόγιο σημείωσε, πως η κεντρική ιδέα είναι να γίνει πιο κοινωνικό, να δίνει πιο πολλά κίνητρα σε αυτούς που είναι οι πολύ φτωχοί, να έχουν πολύ φτηνό, σχεδόν δωρεάν ρεύμα».
Χαρακτήρισε, επίσης, ανορθολογικό και άδικο και το σύστημα για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και πρόσθεσε πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) θα αλλάξει την «σκάλα» των χρεώσεων πιο ευθύγραμμα όταν αλλάζει κλίμακα. Εκτίμησε ότι θα έχει ποσοστό ασφαλείας 10% για αποκλίσεις στην κατανάλωση.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αυθαίρετα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε χθες, εισάγονται κοινωνικά κριτήρια για το ύψος των προστίμων που θα επιτρέπουν και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στο νόμο.
Για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός είπε πως «αποφασίσαμε να πάμε σε διαιτησία, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση να σταματήσει η διελκυστίνδα. Ξεκινά στις 15 Σεπτέμβρη και θα είναι τρίμηνη». Επίσης συμπλήρωσε: «Νομίζω η επένδυση είναι δύσκολη. Η ωφέλεια της χώρας προκύπτει από την πλήρη καθετοποίηση στην παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα».
Για τις έρευνες υδρογοναναθράκων συμπλήρωσε πως «έρχονται πολύ μεγάλες εταιρείες και προκρίνουν νέα οικόπεδα που δεν υπήρχαν πριν. Θα προκηρύξουμε νέο διαγωνισμό καθώς αλλάζει η κλίμακα ενδιαφέροντος για τους υδρογονάνθρακες».


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]