ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Εργ.Κεντρο Ιωαννίνων:Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ


Καλούμε όλα τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις εκδηλώσεις ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του στην πόλη μας. 


Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στην εξάρτηση από κάθε είδους ναρκωτική ουσία. Παλεύουμε για όλα όσα έχει ανάγκη σήμερα η νεολαία μας στη ζωή, τις σπουδές και τη δουλειά!
Για την Εργατική Τάξη και κύρια για τους νέους, γίνεται νόμος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η απαγόρευση όλων όσων έχουν ανάγκη. Γενικεύεται η ανασφάλιστη εργασία, η ημιαπασχόληση με συμβάσεις ενός μήνα και υπο-κατώτατους μισθούς, παραμένει η ανεργία στο 40% για τους νέους, μεγαλώνουν τα εμπόδια της πρόσβασης στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή και τις διακοπές.
Την ίδια ώρα όμως, «ελεύθερα» και με την «προστασία» γιατρών σε ειδικούς «κλιματιζόμενους χώρους», η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς» προωθεί την χρήση ναρκωτικών, ως όχημα για τη νομιμοποίησή τους. Δε δίνει το δικαίωμα στους νέους να εργαστούν με μισθούς και δικαιώματα που καλύπτουν τις ανάγκες τους, ούτε για υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν, ούτε καν για να αθληθούν ή να πάνε διακοπές. Αλλά για να κάνουν χρήση ναρκωτικών!
Τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας που βρίσκονται ακόμα στα θρανία, οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι να μην δεχτούν να γίνουν μέρος αυτού του δρόμου. Αντίθετα να διαλέξουν το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης μέσα από τα Σωματεία τους για να απαιτήσουν όλα όσα τους ανήκουν.
Δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, γιατί δεν υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες που σε στρέφουν στη χρήση. Δεν υπάρχει «σκληρή και μαλακή» εξάρτηση. Είναι ψέμα πως οι αντιαπαγορευτικές προσεγγίσεις έχουν θετικά αποτελέσματα όπου δοκιμάζονται. Η πραγματικότητα είναι ότι η χρήση ναρκωτικών, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες εκτοξεύεται. Στην Ολλανδία έχουν εκτοξευτεί οι χρήστες ναρκωτικών, το ίδιο κι όπου νομιμοποιήθηκε η κάνναβη, είτε για «ιατρικούς», είτε για «ψυχαγωγικούς» λόγους. Η νόμιμη χορήγηση ναρκωτικών πουθενά δεν καταπολέμησε την εγκληματικότητα, αντίθετα θεσμοθετεί την αναπαραγωγή της εξάρτησης, του κοινωνικού ελέγχου, του κοινωνικού αποκλεισμού των εξαρτημένων.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις εκδηλώσεις ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του στην πόλη μας.
Διεκδικούμε
Πρόληψη – απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ηρωίνης», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.
Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, στις σχολές, στο στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενής πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.
Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη – Θεραπεία – Έρευνα για τα ναρκωτικά.
Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]