Συναντήσεις βουλευτών Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ για το Ακτινίδιο της Άρτας

Την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, και ο Βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκο Αντώνογλου, με βασικό θέμα το ακτινίδιο της Άρτας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, Ι. Γκίκας.
Το ακτινίδιο αποτελεί ένα σημαντικό προϊόν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας που παράγεται στην περιοχή της Άρτας. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση της παραγωγής, γεγονός που συνδέεται και με τη μεγάλη ζήτηση του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση του αγροτικού κόσμου της περιοχής της Άρτας με το ακτινίδιο, αποτελεί απόδειξη ότι το προϊόν μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής.
Το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως του συγκεκριμένου προϊόντος, καθιστά την πολιτεία υπεύθυνη για τη διατήρηση της ποιοτικής υπόστασής του. Για να συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία του ελληνικού ακτινιδίου προς όφελος των παραγωγών, οφείλουμε να διαφυλάξουμε το προϊόν και να μην επιτρέψουμε την υπονόμευση της ποιότητάς του. Να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς ακτινιδίου που με μεγάλο κόπο έφτασαν το ελληνικό ακτινίδιο στις κορυφαίες θέσεις των διεθνών αγορών.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου προγραμματίζει το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή της Άρτας, προκειμένου να έχει συναντήσεις με παραγωγούς και παραγωγικούς φορείς και να συζητηθούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής σχετικά με το θέμα αυτό.

Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας
Βασίλης Τσίρκας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]