Συνάντηση Γιάννη Στέφου με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Συνάντηση Γιάννη Στέφου με την περιφερειακή διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου και τους διευθυντές εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 1/9/17, ο βουλευτής Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με την περιφερειακή διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου κα. Φωτεινού, τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Τζίμα και τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Ράπτη, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου.
Τόσο η περιφερειακή διευθύντρια, όσο και οι διευθυντές εκπαίδευσης διαβεβαίωσαν τον Γιάννη Στέφο ότι στα σχολεία των Ιωαννίνων αλλά και συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου τα κενά σε διδακτικό προσωπικό είναι ελάχιστα και θα καλυφθούν άμεσα από αναπληρωτές, οι οποίοι θα είναι στην θέση τους με την έναρξη των σχολείων. Η νέα σχολική χρονιά, για δεύτερη  συνεχή χρονιά, βεβαιώνεται ότι θα  ξεκινήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και με βιβλία για όλους τους μαθητές.
Για πρώτη φορά φέτος το ολοήμερο πρόγραμμα επεκτείνεται στις μονοθέσιες, διθέσιες και τριθέσιες σχολικές μονάδες, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 10.000 μαθητών, που φοιτούν σήμερα σε αυτά τα 834 σχολεία πολλά από τα οποία βρίσκονται στις εσχατιές της χώρας. Ο κ. Τζίμας ενημέρωσε τον κ. Στέφο πως από τα 90 δημοτικά σχολεία του Νομού στα 65 θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο, από τα οποία τα 14 αφορούν ολιγοθέσια σχολεία. Τα ελάχιστα κενά που παρατηρούνται στα δημοτικά σχολεία του νομού Ιωαννίνων, κυρίως ειδικοτήτων (εικαστικών, θεατρολόγων και μουσικών) θα καλυφθούν άμεσα από αναπληρωτές. Ο κ. Στέφος ενημέρωσε τους διευθυντές εκπαίδευσης ότι μέχρι την Τετάρτη, 8 του Σεπτέμβρη, θα έχουν τοποθετηθεί στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 70% των αναπληρωτών, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Σε ερώτηση του κου Στέφου για τη λειτουργία των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η κα. Φωτεινού διαβεβαίωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη στελέχωσή τους, ώστε να συνεχίσουν και φέτος να δέχονται τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, και να υλοποιούν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.
Ο κ. Στέφος τόνισε ότι στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θέλουμε σχολείο σύγχρονο, ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό, όπου οι μαθητές θέλουν να μαθαίνουν και οι εκπαιδευτικοί νιώθουν ελεύθεροι να διδάξουν τα παιδιά μας χωρίς το φόβο της απόλυσης. Η δική μας πρόταση έχει στόχο να ξανακερδίσουμε το δημόσιο σχολείο, να σταματήσουμε την βαθμιαία ακύρωσή του. Γι΄ αυτό, με τον προϋπολογισμό του 2017, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αυξήθηκαν οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση στο 2,85 % επί του ΑΕΠ. Σιωπηλά αλλά με συστηματική και εξαντλητική δουλειά του Υπουργείου Παιδείας, θα ανοίξουν και φέτος τα σχολεία στην ώρα τους με όλα τα βιβλία, όλους τους δασκάλους και καθηγητές στη θέση τους και με περισσότερους από 7.500 διευθυντές τοποθετημένους στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου οι οποίοι αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα.
Ο κ. Στέφος τόνισε επίσης ότι για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια ιδρύθηκαν 600 σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως επίσης και στα Ειδικά Νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα την αύξηση των προσλήψεων προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.
Ο κ. Στέφος Γιάννης διαβεβαίωσε ότι θα στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων μερών που πασχίζουν με θέρμη για ένα δημόσιο σχολείο αντάξιο των αναγκών και των οραμάτων της ελληνικής κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]