ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Γέφυρα» επικοινωνίας με Χριστοφοράκο;

H «Ελλήνων Πολιτεία» και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε τον ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο για την ευαισθησία που επιδεικνύει στο πολύ σημαντικό ζήτημα της πολυεθνικής εταιρείας Siemens που δηλητηρίασε το πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που “οδηγεί” θέματα που έχουμε φέρει στο φως της δημοσιότητας, στην ελληνική Βουλή!
Παναγιώτης Αποστόλου    

ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΡΘΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Θέμα: «Γέφυρα» επικοινωνίας με Χριστοφοράκο;
Σε προχωρημένες  επαφές μαθαίνω όχι βρίσκονται συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη -υπό τις ευλογίες μάλιστα του Μεγάρου Μαξίμου- με τον No 1 «διακαή πόθο» της Ελληνικής Δικαιοσύνης, Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδος που διαφεύγει τη σύλληψη και μένει μόνιμα στη Γερμανία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα μια μίνιμουμ συμφωνία -με τα ανάλογα, βέβαια, ανταλλάγματα-, προκειμένου ο φυγόδικος πρώην manager ακόμα και να δεχτεί να καταθέσει προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που δεν είναι γνωστές ή δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν. Φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά άλλαξε πρακτική μετά τα άκαρπα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ένταλμα εξεδόθη αμέσως μετά την... εξαφάνιση του Mr. Siemens από τον ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, ενώ το δεύτερο από την εφέτη ειδική ανακρίτρια, Μ. Νικολακέα.
Η οποία κ. Νικολακέα, ωστόσο, στις 3 Μαίου 2010 κλήτευσε εγγράφως για κατάθεση τον μπατζανάκη του κ. Αντώνη Σαμαρά και διευθυντικό στέλεχος μέχρι σήμερα της Siemens, κ. Ευάγγελο Σέκερη (μάρτυρα στη συνεχιζόμενη δίκη της γερμανικής εταιρείας) και ακολούθως, μετά από λίγες ημέρες ακύρωσε την κλήτευση τηλεφωνικά, ενημερώνοντας τη διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου, κ. Αικατερίνη Τσακάλου (μάρτυρας στη συνεχιζόμενη δίκη της γερμανικής εταιρείας).    
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1. Όντως, είναι σε εξέλιξη «υπόγειες» επαφές με τον κ. Χριστοφοράκο;
2. Αν ναι, ποιες οι διαβεβαιώσεις και αλληλοδεσμεύσεις;



Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]