Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα  «Πόλ(ε)ις», και διοργανώνει παράσταση αφήγησης παραμυθιών, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα δοθούν δύο παραστάσεις για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ώρες 10:30 και 12:30 αντίστοιχα), ενώ  την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου μια παράσταση για γενικό κοινό (ώρα 18:30).
Η παράσταση «Η Πόλη της Γιαννιώς - Μια πόλη … τρεις θρησκείες» περιλαμβάνει παραμύθια και ιστορίες για τα Ιωάννινα από τη χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική παράδοση. Η Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση και ο Αντώνης Καρασταμάτης στη μουσική, με τραγούδια που έχουν γραφτεί ειδικά για την παράσταση, μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στα Γιάννενα μιας άλλης εποχής, που οι άνθρωποι γέμιζαν τις γειτονιές της πόλης με ήχους, φωνές, μουσικές, με αρώματα, χρώματα, και ιστορίες από όλες τις κοινότητες.
Διάρκεια παράστασης: 60΄


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τις σχολικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά 10:00 - 18:00, εκτός Τρίτης).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]