Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων για τη λίμνη και τον βιολογικό


Ο Δήμαρχος  κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου στάθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τη λίμνη Παμβώτιδα τονίζοντας πως το ενδιαφέρον ορισμένων αυτή την περίοδο της ανομβρίας είναι όψιμο.
«Είναι σύνηθες να θυμούνται ορισμένοι τη Λίμνη όταν έχει ανομβρία. Δεν είναι όμως θέμα εντυπώσεων αλλά ουσίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μείζον θέμα για τη λίμνη είναι η θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος. Οι φορείς της αυτοδιοίκησης έχουμε κάνει πολλά για την προστασία της, ήρθε η ώρα και το κράτος που είναι υπεύθυνο για το υδάτινο στοιχείο της να δράσει. Η πρότασή μας ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Όλοι οι φορείς που διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι κάνουν ενέργειες για το καλό της Λίμνης, Περιφέρεια, Δήμος, Φορέας, Πανεπιστ’ημιο να μπουν υπό την ομπρέλα του κράτους και να δράσουν κάτω από ένα συγκεκριμένο πλάνο», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.
Τόσο ο ίδιος όσο και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας μάλιστα αναφέρθηκαν, μετά από ερωτήσεις, και στο θέμα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού επισημαίνοντας ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν στην ολοκλήρωση της ένταξής του στο ΕΣΠΑ έρχονται από την λανθασμένη επιλογή της Δημοτικής Αρχής Γκόντα να προχωρήσει το έργο με τη μέθοδο μελέτη-κατασκευή η οποία έφερε τρομακτικές καθυστερήσεις.
«Δίνουμε μια μάχη τόσο σε τεχνοκρατικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου το έργο να τύχει της χρηματοδότησης που πρέπει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Το θέμα τέθηκε και από τον Δήμαρχο στον Πρωθυπουργό, είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι υπουργοί και οι τοπικοί βουλευτές για τη σημασία του έργου και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους υπάρχει θετικό κλίμα για να λυθεί», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας.
«Είναι μια παρέμβαση που εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του οικοσυστήματος της Λίμνης και φυσικά μια απαραίτητη παρέμβαση γιατί τα όρια του βιολογικού δεν επαρκούν να εξυπηρετήσουν μια δυναμική  πόλη όπως είναι τα
Ιωάννινα  και όχι μόνο», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]