Απεργία την Τρίτη σε όλα τα ΜΜΕ με στόχο τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ

Σε 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, προχωρούν όλα τα ΜΜΕ, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία του Ταμείου των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ).
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης διαπιστώνει ότι «έχει εξαντληθεί κάθε όριο στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ».
«Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών, σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων», συμπληρώνει.
Η Ένωση Συντακτών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία των δημοσιογράφων και ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση «στο αδιέξοδο, εντός του πλαισίου των ρεαλιστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί στις επαφές της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τις εργοδοτικές ενώσεις».
«Οι χιλιάδες συνάδελφοί μας δικαιούνται φάρμακο, περίθαλψη, επικούρηση και εφάπαξ. Δεν τα παραχωρούμε, δεν υποχωρούμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το ‘τζάμπα’ τέλειωσε», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Ν. Παππάς: Να στηριχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, μετά από συνάντηση που είχε με τις ενώσεις εργαζομένων στον Τύπο ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΙΤ, καθώς και με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ιδιοκτησίες των καναλιών σε σχέση με τη διάσωση του Ταμείου.
Ο κ. Παππάς δήλωσε ακόμη ότι επανέλαβε τη βούληση του υπουργείου να επανεξεταστεί το ύψος του φόρου διαφήμισης σε περίπτωση που ο ΕΔΟΕΑΠ στηριχθεί με πόρους που θα προκύψουν από συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.
«Είναι σαφές ότι υπάρχει η δυνατότητα τόσο να στηριχθεί το Ταμείο, όσο και να μην προκύψει επιβάρυνση η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ιδιοκτησίες των καναλιών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν κρυφτό».
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]