Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής Και Λόγου, Από Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Ένας χειμώνας γεμάτος θέατρο και δημιουργικότητα ξεκινά. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, βρίσκεται στην αφετηρία της φετινής σεζόν, όπου τα παιδιά, οι έφηβοι, οι ενήλικες, αποτελούν ενεργό μέρος και πηγή έμπνευσης για δεκάδες δράσεις.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οργανώνει «Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου» για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη θεατρική τέχνη.
Στα σεμινάρια διδάσκουν έμπειροι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι και καθηγητές με συναφείς ειδικότητες.
Φέτος, από το ΔΗΠΕΘΕ, θα γίνουν μαθήματα Υποκριτικής για Ενήλικες (αρχαρίων και προχωρημένων), Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά, Θέατρο για Εφήβους, Ειδικές Θεματικές Ενότητες για το θέατρο «Masterclass», ενώ θα λειτουργήσει και η Ερασιτεχνική Πειραματική Σκηνή.
Πιο αναλυτικά τα σεμινάρια είναι τα εξής, ανά κύκλο:
1ος Κύκλος: Σεμινάρια Υποκριτικής για ενήλικες (τμήματα αρχαρίων/ προχωρημένων, μαθήματα κάθε Σάββατο, με το πρόγραμμα να βρίσκεται υπό διαμόρφωση).
Α. Υποκριτική: Τα μαθήματα που γίνονται στηρίζονται στην διεθνή μέθοδο Στανισλάφσκι για την υποκριτική τέχνη. Είναι χωρισμένα σε δυο μεγάλες ενότητες: α) Εισαγωγή στην υποκριτική τέχνη και β) Το χτίσιμο ενός ρόλου.
Β. Αυτοσχεδιασμός κι ανάπτυξη εκφραστικών μέσων: Οι μαθητές μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν την πληροφορία ώστε να την μεταδώσουν θεατρικά με ελευθερία κ αμεσότητα αφού πρώτα έχουν προσδιορίσει την βασική δράση άλλα κ τις δραστηριότητες μιας θεατρικής πράξης.
Γ. Ορθοφωνία: Ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στο τραγούδι, στην… ανακάλυψη της φωνής σας.
2ος Κύκλος: Θέατρο για εφήβους (Μαθήματα κάθε Σάββατο).
Εισαγωγή στην υποκριτική που απευθύνεται σε εφήβους. Μια σειρά από μαθήματα, μέσα από τα οποία θα εξερευνήσουμε όλες τις πτυχές της τέχνης του θεάτρου.
3ος Κύκλος: Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά (Μαθήματα κάθε σε τμήματα από 4 έως 7 ετών και από 7 έως 12 ετών).
Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα μέσο στη σύγχρονη παιδαγωγική πρακτική, με το οποίο επιδιώκουμε το παιδί να ανακαλύψει και να εκφράσει τις δημιουργικές του ικανότητες, να καλλιεργήσει και να βελτιώσει τις σχέσεις του με το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, να αναπτύξει ελευθερία έκφρασης.
4ος Κύκλος: Ειδικές θεματικές ενότητες «Masterclass» (Κατά περίπτωση κύκλοι σεμιναρίων και δίδακτρα).
Σεμινάρια – Διαλέξεις (Ολιγόωρα), Workshop-Masterclass (καταξιωμένοι ειδικοί διδάσκουν πάνω στα αντικείμενα τους),  Εργαστήρια δημιουργικής γραφής.
5ος κύκλος: Λειτουργία ερασιτεχνικής πειραματικής σκηνής (πρόγραμμα μαθημάτων υπό διαμόρφωση).
Ανοιχτό κάλεσμα για την ερασιτεχνική σκηνή. Τα μαθήματα αφορούν όλους όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν τη δραματική τέχνη συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε ομάδες που στο τέλος της θεατρικής χρονιάς θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις.
Το ΔΗΠΕΘΕ, σας ενημερώνει πως οι εγγραφές άρχισαν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και γίνονται στα γραφεία του Θεάτρου (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα). Τα μαθήματα θα αρχίσουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες: 26510 - 25670.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]