Ηπειρώτες Στην Αθήνα ...Διοργανώνουν Γιορτή Τσίπουρου!

Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνα-Μαραθώνα. Γιορτή τσίπουρου, τη Κυριακή 14  Οκτωβρίου 2017, ώρα 12.00' το μεσημέρι, στο κτήμα της, οδός Αν. Τσίρκα, Νέα Μάκρη


Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε από την Ήπειρο, αρχές του 14ου αιώνα και αργότερα συστηματοποιήθηκε και έλαβε μορφή μαζικής παραγωγής, στο Άγιο Όρος από Ηπειρώτες μοναχούς, που διαβιούσαν εκεί.

Σήμερα παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου, το απόσταγμα των σταφυλιών δηλαδή, έχουν, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Κρήτη, κατά δε το στάδιο της διαδικασίας στην Ήπειρο και την Θεσσαλία, γίνονται παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις, απότοκος του λαικού πολιτισμού των περιοχών αυτών.

Η δε διαδικασία της παραγωγής, για όσους εξακολουθούν σήμερα να ακολουθούν την παραδοσιακή πατροπαράδοτη μέθοδο, είναι ολόκληρο τελετουργικό και διέρχεται διάφορες φάσεις, με παράλληλη διεξαγωγή λαϊκών πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Αυτή την διαδικασία, αυτή την περίοδο, που σε όλη την Ελλάδα, από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη »βράζει» ο τόπος, αναβιώνει παραδοσιακά για άλλη μια χρονιά, η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Ραφήνα και Μαραθώνα »Η Αγία Ειρήνη», την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, στο κτήμα των Ηπειρωτικού Συλλόγου, οδός Αν. Τσίρκα, στην Νέα Μάκρη.
Την διασκέδαση έχει αναλάβει  η ηπειρώτικη μουσική κομπανία ''Λαλητάδες''
Είσοδος ελεύθερη
Σημείωση:Σε περίπτωση κακοκαιρίας η γιορτή θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, που θα ανακοινωθεί.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970119133

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]