Αχέροντας ποταμός ...πηγές Γλυκής.. εικόνες που μαγεύουν![βίντεο]

Η ονομασία του ποταμού Αχέροντα προέρχεται από ἄχος και σημαίνει τον ποταμό των στεναγμών . Κατά τους ιστορικούς χρόνους το όνομα του και μόνο αρκούσε για  να εκφράσει την ιδέα του Άδη και του τρόμου.

Το μήκος του όχι  μεγαλύτερο των 50 χλμ   ,στην κάπως σύντομη για ποτάμι απόσταση "φιλοξενεί"  νερά  και άλλων αξιόλογων ποταμών του (κωκυτού , Βάβα Περιφλεγέφον) τους οποίους συναντά κατά το δεύτερο στάδιο της διαδρομής μέσα στην κοιλάδα την οποία διασχίζει καταμεσής . Τις πρώτες του πηγές τις συναντάμε στο χωριό Στρούνι (Λάκκα Σούλι Ιωαννίνων ).

Το ρέμα του λόγο της κατηφοριάς του εδάφους κινείται με ταχύτητα κυνηγημένου ερπετού που τρέχει μέχρι να βρει ένα σίγουρο καταφύγιο . Στα μέσα της διαδρομής του περίπου χάνεται στο χαοτικό χώρο των Σουλιώτικων βουνών, αφήνοντας πίσω του ένα γλυκό και ευχάριστο απόηχο. Αυτό είναι το ποτάμι που τροφοδοτούσε την Αχερουσία λίμνη στον περίγυρο της οποίας ζούσαν οι ψυχές των νεκρών .

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Αχέρων κατά την σύγκρουση των υιών του Κρόνου και των Τιτάνων έδωσε νερό στους Διψασμένους Τιτάνες .
Ο Δίας σαν βγήκε νικητής εκδικήθηκε τους Τιτάνες σκληρά .Για τιμωρία τον Αχέροντα τον έστειλε σε βάθος που είναι τόσο, όσο το ύψος του ουρανού από την γη.

πτήση Λάζαρος Τσάτσος για το epirustravel.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]