ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Δυναμική είναι και φέτος η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, μια ημέρα που καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.
Στον εορτασμό συμμετέχουν φέτος 1.500 πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα, με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και να κυκλοφορήσουν πεζοί.
Στη χώρα μας, από το 2000 μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες.
Η πρωτεύουσα της Ηπείρου, μέχρι και πριν λίγα χρόνια συγκαταλέγονταν ανάμεσα στις πρώτες πόλεις της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη αναλογία κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πληθυσμού.
«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Σκοπός μας είναι οι πολίτες να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης για τις μετακινήσεις τους, να αλλάξουν τη νοοτροπία τους. Η σημερινή ημέρα δεν είναι μόνο τυπική, ως προς τον εορτασμό της.
Είναι και ουσιαστική. Ας αποτελέσει για όλους μας το έναυσμα, το κίνητρο, την αφετηρία για μεγαλύτερη και συχνότερη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, του ποδηλάτου μας ή των μετακινήσεων μας με τα πόδια. Τα Γιάννενα διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Χρειάζεται μόνο θέληση και όρεξη απ’ όλους μας», ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου.
Οι σημερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την οδό Χαριλάου Τρικούπη, η οποία θα μείνει κλειστή από τις 6.30 έως τις 8.30 το απόγευμα και για την οδό 28ης Οκτωβρίου, στην οποία θα δοθεί τις ίδιες ώρες μια λωρίδα κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα καθώς η άλλη θα χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς και ποδήλατα.
Η κ. Βασιλείου ανακοίνωσε μια ακόμη δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Την Κυριακή στις 10.30 το πρωί ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τα Praktiker, θα προχωρήσει στο βάψιμο της τσιμεντένιας υπερυψωμένης νησίδας της Λεωφόρου Δωδώνης, δίνοντας μια νέα όψη σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
«Θα ήθελα εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών να ευχαριστήσω την επιχείρηση για τη προσφορά των υλικών και κυρίως τους εργαζόμενους για την εθελοντική τους προσφορά.
Καλούμε και όσους Γιαννιώτες και όσες Γιαννιώτισες θα ήθελαν να συμμετέχουν σ αυτή τη δράση και να συνδράμουν σ αυτή τη προσπάθεια τη Κυριακή 10:30 το πρωί στη λεωφόρο Δωδώνης στο ύψος της Κενάν Μεσαρέ», σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]