Ιωάννινα:Συλλαλητήριο Τη Δευτέρα Στην Ελεούσα Απο Το Εργατικό Κέντρο Για Τις Απολύσεις Των Σχολικών Καθαριστριών

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΥΣΑ ΣΤΙΣ 6:00 μμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τις καλύτερες υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο, από οποιονδήποτε επαγγελματία του είδους, προσέφερε η δημοτική αρχή της ΝΔ στη Ζίτσα, με την απόφαση να προχωρήσει στις ομαδικές απολύσεις των σχολικών καθαριστριών. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί τον τρόπο που πρέπει να φέρονται οι εργοδότες. Δίνει στους
βιομηχάνους το σύνθημα  “διώξτε κόσμο για να κάνετε πιο εύκολα τη δουλειά σας”.
Πατώντας στο επιχείρημα της “δίκαιης ανάπτυξης” με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθέτησε και συνεχίζει να νομοθετεί όλους τους αντεργατικούς νόμους, η δημοτική αρχή κρύφτηκε πίσω από την αντεργατική νομοθεσία που επιτρέπει τις απολύσεις και έφτασε να περηφανεύεται για τους χειρισμούς της στα σχολεία.
Μιλούν για ίσες ευκαιρίες στη δουλειά την ώρα που οδηγούν μαζικά στην ανεργία. Παραπονιούνται για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι στο έλεος του εργοδότη, οι ίδιοι οι εργοδότες που χωρίς έλεος αποφάσισαν να αφήσουν χωρίς φαγητό, φάρμακα, ακόμα και χωρίς σπίτι 15 οικογένειες.
Η δημοτική αρχή προσπαθεί να φέρει απέναντι τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους με τους χθεσινούς και τους αυριανούς ανέργους. Ρίχνει ευθύνες στους εργαζόμενους για την ανεργία των υπολοίπων. Κρύβει -γιατί συμφωνεί- το γεγονός ότι για την ανεργία που ζουν οι εργάτες σήμερα, για την ανεργία που προσπαθούν να καταδικάσουν τις σχολικές καθαρίστριες, ευθύνεται η πολιτική που βασίζεται στο καπιταλιστικό κέρδος. Η πολιτική που ξεκινώντας από την Ε.Ε και καταλήγοντας σε κάθε νομοθέτημα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων σακατεύει τους εργάτες, καταδικάζει τους ίδιους και τα παιδιά τους ανάμεσα σε διαστήματα κακοπληρωμένης δουλειάς και ανεργίας, ώστε να αυξάνονται κάθε χρόνο και περισσότερο τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτή  είναι η “ανάπτυξη” που ψήφισαν όλοι μαζί : ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Με αυτή την πολιτική σύμπλευση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευση έδωσαν  χείρα βοηθείας στη δημοτική αρχή, παρέχοντας νομική διέξοδο στους δημοτικούς συμβούλους που θα έπρεπε να κουβαλούν το βάρος ότι καταψήφισαν την επαναπρόσληψη των σχολικών καθαριστριών.
Η υπόθεση των ομαδικών απολύσεων του δήμου, είναι υπόθεση που αφορά όλους τους εργάτες του νομού γιατί το σύνθημα που δίνει ο δήμος Ζίτσας έχει αποδέκτες σε όλες τις βιομηχανίες των Ιωαννίνων.
Η ανάγκη να είναι καθαρά τα σχολεία είναι καθημερινή και αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που κάνουν το μάθημα. Για να είναι όμως καθαρά τα σχολεία θα πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά τους και να μην είναι κριτήριο το κόστος που αποτυπώνεται σε προϋπολογισμούς οργανισμών, υπουργείων και Ε.Ε.
Καλούμε τους εργάτες που βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα στο όνομα της ανάπτυξης, την τρομοκρατία και τους μισθούς των 300 ευρώ να βγάλουν συμπεράσματα από το ρόλο που παίζουν οι δήμοι στην κόλαση που ζουν οι εργάτες κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς. Να κάνουν και δική τους υπόθεση την υπόθεση των σχολικών καθαριστριών της Ζίτσας και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε κάθε χώρο, για καθαρά σχολεία για τα παιδιά της Εργατικής Τάξης. Να παλέψουν για την ανάπτυξη εκείνη που βάζει στο επίκεντρο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
Καλούμε τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δήμου Ζίτσας, στο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη 2017 στις 6:00 το απόγευμα στο παλιό δημαρχείο Ελεούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]