Αυξάνονται τα όρια ταχύτητας στις εθνικές οδούς

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη   


Τροποποιήσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θα αφορούν στην αύξηση των ορίων ταχύτητας Από τα 130 στα… 150χλμ./ώραστις εθνικές οδούς και αλλαγές στον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται όσοι οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, ετοιμάζει η Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου που μετέδωσε το Star Channel, το ανώτατο όριο ταχύτητας ενδέχεται να φτάσει τα 150 χλμ./ώρα από 130 χλμ./ώρα  που είναι σήμερα σε ορισμένα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου ενώ θα αυξηθεί και το χαμηλότατο όριο ταχύτητας, από τα 50 στα 70 χμ./ώρα.

Αυτή τη στιγμή το ανώτατο όριο ταχύτητας στις εθνικές οδούς είναι τα 130 χλμ./ώρα...

Αλλαγές για όσους πίνουν…
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις να καταργηθεί το πρόστιμο για όσους οδηγούν Όσοι πίνουν και οδηγούν θα χάνουν το δίπλωμά τους για 6 μήνεςυπό την επήρεια αλκοόλ!

Ωστόσο ο οδηγός που πιάνεται να οδηγεί μεθυσμένος θα μένει χωρίς δίπλωμα για έξι μήνες. Αν πράξει την ίδια παράβαση τρεις φορές τότε θα δίνει και πάλι εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Επιπλέον αλλαγές θα υπάρξουν στον ΚΟΚ που αφορά στους ποδηλάτες αλλά και σε ομάδες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με το αυτοκίνητο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ…

πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]