ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επίτιμος Δημότης Πρέβεζας ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος- Θερμή υποδοχή από φορείς και κατοίκους

Ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές που έζησε η πόλη της Πρέβεζας με την επίσκεψη του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ κ. Αναστασίου.
Ο Μακαριότατος έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στην Πρέβεζα, γενέτειρα της μητέρας του Ρωξάνης Μαλτέζου και από την πρώτη στιγμή δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την φιλοξενία και την αγάπη του κόσμου.
Το επίσημο πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψής του, ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Πέμπτης όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πρεβέζης κ Χρυσόστομο.
Επόμενος σταθμός του ήταν το Δημαρχείο της Πρέβεζας εκεί όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι δύο βουλευτές Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, φορείς αλλά και πολίτες που έσπευσαν από κάθε γωνιά της Ηπείρου, αλλά και από την Αθήνα για να του εκφράσουν την αγάπη και τον σεβασμό τους. Ο κ.Μπαΐλης ως μικρή ένδειξη αναγνώρισης του έργου του προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο μια ποιμαντορική ράβδο, ενώ ο Μακαριότατος του δώρισε με την σειρά του ένα ομοίωμα του Ναού της Αναστάσεως στην Αλβανία, μια εικόνα και βιβλία από το πλούσιο συγγραφικό του έργο.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη και στην εκδήλωση για την Ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζας. Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο έργο και την ζωή του Αρχιεπισκόπου αλλά και στην σπάνια προσωπικότητα του, ενώ ο Μακαριότατος ευχαρίστησε θερμά όλους για την υποδοχή και τους παρότρυνε να μην χάνουν την αισιοδοξία, την ανθρωπιά τους αλλά και το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία παρουσία των Μητροπολιτών Πρεβέζης, Ιωαννίνων, Άρτης, Λευκάδος, Αιτωλοακαρνανίας και Παραμυθιάς, όπου ο Μακαριότατος τιμήθηκε με την Ανώτατη Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με προβολή ντοκιμαντέρ για το έργο της εκκλησίας της Αλβανίας και του Αρχιεπισκόπου προσωπικά καθώς και με συναυλία του Μουσικού Σχολείου.
Αύριο Παρασκευή ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί τους τάφους των παππούδων του στο κοιμητήριο της Πρέβεζας, ενώ θα συναντήσει συγγενείς, γνωστούς και φίλους .

Να σημειωθεί ότι ο Μακαριότατος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη ο οποίος τον χαρακτήρισε έναν σεμνό Ιεράρχη, με πλούσιο ποιμαντικό και επιστημονικό έργο που με το αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος, με τις πολλές διακρίσεις, με τις οποίες έχει τιμηθεί, αλλά πρωτίστως με την ακάματη δραστηριότητά του, έφερε σε πέρας πολλαπλό έργο, πνευματικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό τόσο στην Εκκλησία, όσο και στην κοινωνία της Αλβανίας.
 Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών Ι. Αμανατίδη στην τελετή ανακήρυξης του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου ως Επιτίμου Δημότη Πρέβεζας

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα στην Τελετή Ανακήρυξης ως Επιτίμου Δημότη Πρέβεζας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, ο οποίος συμπληρώνει 25 χρόνια  Αρχιερατίας της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ένας σεμνός Ιεράρχης με πλούσιο ποιμαντικό και επιστημονικό έργο, με το αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος, με τις πολλές διακρίσεις, με τις οποίες έχει τιμηθεί, αλλά πρωτίστως με την ακάματη δραστηριότητά του, έφερε σε πέρας πολλαπλό έργο, πνευματικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό τόσο στην Εκκλησία, όσο και στην κοινωνία της Αλβανίας.

Η ανασύσταση των εκκλησιαστικών δομών στην Αλβανία αποτελεί ασφαλώς το μεγάλο του έργο, το οποίο ανέλαβε το 1991, ενόσω υπηρετούσε την ιεραποστολή στην Αφρική.

Μερίμνησε για την ανέγερση ιερών ναών, την αναστήλωση και ανακαίνιση ορθοδόξων εκκλησιών και ιερών μονών.

Ακόμη επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο με το πλούσιο έργο του στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και ειδικότερα της συντήρησης μνημείων και έργων εκκλησιαστικής τέχνης, των υγειονομικών υπηρεσιών, της φροντίδας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και σε πλείστους άλλους τομείς.

Με διακριτικότητα, σεμνότητα και απόλυτη αφοσίωση στο έργο του, εμπνέει πηγαία το σεβασμό όλων μας, ενώ αποτελεί παράδειγμα διαρκούς και ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

Από πλευράς της Πολιτείας, ευχόμαστε υγεία και δύναμη για τη συνέχιση του σπουδαίου έργου του.

upd 22.09 9.46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]