ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Αρχιεπίσκοπο Δυρραχίου, Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, στην Πρέβεζα

Μια ευχάριστη νότα θα δώσουν τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 21ης Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας προκειμένου να τιμήσουν το έργο της εκκλησίας της Αλβανίας και τον Αρχιεπίσκοπο Δυρραχίου, Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας τα παιδιά θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου (ανάμεσά τους και τραγούδια από την περιοχή του Πωγωνίου) πλαισιώνοντας με τον πιο μελωδικό τρόπο το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί και θα περιλαμβάνει το τεράστιο έργο που επιτελείται από την εκκλησία της Αλβανίας και τον Αρχιεπίσκοπο προσωπικά στην γείτονα χώρα. Σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,οι εκδηλώσεις θα είναι μεν λαμπρές, αντάξιες του κύρους και της προσωπικότητας του κ Αναστάσιου ωστόσο θα είναι και λιτές και θα συνάδουν με την απλότητα και την ταπεινότητα του τιμώμενου προσώπου.
Από πλευράς της εκκλησίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο στην πανηγυρική δοξολογία που θα ψαλλεί στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης θα πλαισιώσουν οι Μητροπολίτες των όμορων περιοχών (Ιωαννίνων, Αρτης, Λευκάδος, Αιτωλοακαρνανίας, Παραμυθιάς κλπ) ενώ θα συμμετέχει και η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Κορυφαία επίσης στιγμή αναμένεται να είναι η ανακήρυξή του κκ Αναστάσιου σε Επίτιμου Δημότη Πρέβεζας (μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης (ο οποίος απεύθυνε και την σχετική πρόσκληση στον Μακαριότατο) αναμένεται να δώσει έμφαση στην ζωή , τις σπουδές και τη δράση του τιμώμενου προσώπου που τον καθιστούν ως έναν από τους σημαντικότερους ιεράρχες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι η μητέρα του Ρωξάνη Μαλτέζου κατάγονταν από την Πρέβεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]