ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πρωτοβουλίες απο το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ενάντια στις ομαδικές απολύσεις σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ζίτσας.

Σειρά πρωτοβουλιών έχει αναπτύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ενάντια στις ομαδικές απολύσεις σχολικών καθαριστριών που επιχειρούνται σ
το Δήμο Ζίτσας.
Συγκεκριμένα εχθές Τετάρτη, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, μαζί με τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ζίτσας και απαίτησε να σταματήσει η προσπάθεια ομαδικών απολύσεων.
Σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στην περιφέρεια Ηπείρου. Μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με αντιπροσωπείες των σωματείων Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμακοϋπαλλήλων, Επισιτισμού,  και συνταξιούχων ΙΚΑ μαζί με τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, επισκέφτηκαν τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για θέματα παιδείας κ. Καραμπίνα και ζήτησαν να πάρει θέση η περιφέρεια Ηπείρου για το θέμα.
Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η καθαριότητα των σχολείων είναι από τις σημαντικές πλευρές της υγείας των παιδιών του λαού. Ότι η απόφαση του Δήμου Ζίτσας είναι στοχευμένη και ανοίγει δρόμους. Προσπαθεί να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις των εργατών τις ομαδικές απολύσεις. Ότι είναι απαράδεκτοι οι όροι εργασίας των συμβασιούχων, καθώς αντιμετωπίζονται σαν εργολάβοι που καλούνται να καθαρίζουν τα σχολεία για ψίχουλα και χωρίς κανένα απολύτως εργατικό δικαίωμα. Ξεκαθαρίστηκε ότι για την ανεργία που βιώνει η Εργατική Τάξη δεν ευθύνονται οι υπόλοιποι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται να στραφούν οι άνεργοι απέναντι στους εργαζόμενους θα πρέπει να πέσει στο κενό. Απάντηση στην ανεργία είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης -αν και όπως δήλωσε γνωρίζει το θέμα, εξαιτίας της δουλειάς του- κρύφτηκε πίσω από τη νομοθεσία και με αυτό τον τρόπο έδωσε άλλοθι στην προσπάθεια ομαδικών απολύσεων του Δήμου Ζίτσας. Δεσμεύθηκε παρ’ όλα αυτά να μεταβιβάσει το αίτημα στον Περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]