Απάντηση του Δήμου Ζαγορίου στο ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Ιωαννίνων

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Ιωαννίνων που είδε, προ ημερών, το φως της δημοσιότητας περί, δήθεν, τρομοκρατίας γενικά σε βάρος υπαλλήλων ΟΤΑ, με αναφορά στο Δήμο Ζαγορίου για πειθαρχική δίωξη σε υπάλληλο, μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε δημόσια και να παραθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα και στοιχεία για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στους δημότες μας.

Αντιλαμβανόμαστε την σπουδή και την προσπάθεια της συγκεκριμένης παράταξης στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων (ως Σύλλογος πρέπει να σημειωθεί ότι δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση), να επιτελέσει το συνδικαλιστικό της καθήκον, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχθούμε διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της επίθεσης στο Δήμο Ζαγορίου, για ένα ζήτημα που δεν είναι όπως παρουσιάζεται, δηλαδή ως μια πειθαρχική δίωξη άνευ λόγου και αιτίας και με στόχο να ιδιωτικοποιηθούν εργασίες και λειτουργίες του Δήμου μας.

Στο μόνο από όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ-ΟΤΑ που μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι και ο Δήμος μας είναι υποστελεχωμένος, η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλη, αλλά με το υπάρχον προσωπικό δεδομένου ότι προσλήψεις δεν εγκρίνονται, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και ανάγκες για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας και αυτό επιδιώκουμε.

Σε συνεργασία με τους υπηρετούντες υπαλλήλους, χωρίς εκφοβισμούς και όσα άλλα, εκτός πραγματικότητας, αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, πρέπει να σημειώσουμε καταρχήν ότι πρόκειται για υπάλληλο του Δήμου μας, ο οποίος ήδη έχει ζητήσει και πέτυχε, από το καλοκαίρι, να εγκριθεί η μετάταξή του σε υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ως προς την πειθαρχική δίωξη η οποία ήταν απόρροια της στάσης του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν κινήθηκε η διαδικασία χωρίς προβληματισμό και προσπάθεια να αποφευχθεί, αλλά αποτέλεσε το έσχατο μέσο για να τηρηθούν και από πλευράς Δήμου όσα προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Εξυπακούεται ότι δεν θα αναλυθεί όλο το ιστορικό της υπόθεσης που έχει πολλές παραμέτρους και αλληλογραφία, σε αυτή την ανακοίνωσή μας. Υπάρχουν αρμόδια όργανα για να επιληφθούν και διαδικασίες που ακολουθούνται.

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, (ανάμεσα τους και του ΠΑΜΕ-ΟΤΑ),επισκέφθηκαν την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου το Δήμο μας. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τον Δήμαρχο το ζήτημα που προέκυψε και έλαβαν τις σχετικές απαντήσεις, δηλώνοντας, μάλιστα, «έκπληξη» στην επισήμανση του Δημάρχου ότι ο υπάλληλος για τον οποίο παρενέβησαν, είναι σε διαδικασία μετάταξης.

Είναι δυνατόν να γίνεται παρέμβαση και να μην γνωρίζουν οι παρεμβαίνοντες ότι ο συνάδελφός τους αποχωρεί από το Δήμο!

Παραθέτουμε από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ-ΟΤΑ που είναι γενικότερη και επικεντρώνεται σε ορισμένα σημεία της στο Δήμο μας, τα εξής:

«Οι παράλογες πιέσεις της διοίκησης σε επιστήμονες να φέρουν σε πέρας έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, τα αλλότρια καθήκοντα, οι χρεώσεις εγγράφων άσχετων με το γνωστικό αντικείμενο του καθενός, αλλά και η διακηρυγμένη θέση αρκετών δημοτικών αρχών, υπέρ της ανάπτυξης, δηλαδή της εισόδου των ιδιωτών σε όλες τις υπηρεσίες, μας δίνουν ξεκάθαρο το πλαίσιο στο οποίο ασκούνται μέχρι και πειθαρχικές διώξεις σε υπαλλήλους όπως γίνεται και στο δήμο Ζαγορίου».

Δεν αντιλαμβανόμαστε σε ποιον ακριβώς τεράστιο όγκο δουλειάς αναφέρεται το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ και πιέσεις σε επιστήμονες ή αλλότρια καθήκοντα. Εμείς γνωρίζουμε ότι  παλεύουμε  επί μακρόν για να ολοκληρώσουμε διαδικασίες και μελέτες (δημοπρατήθηκαν και εκκρεμεί η ανάθεση των περισσοτέρων σε μελετητές) στον τομέα της διαχείρισης των δασών, (ή σε αναγκαίους πίνακες υλοτομίας), από την εκμετάλλευση των οποίων εξαρτάται η επιβίωση εκατοντάδων δασεργατών στον Δήμο μας.

Δεν είναι δυνατόν  να υπάρχει διαρκής καθυστέρηση αυτών των διαδικασιών με διάφορα προσχήματα και κάλυψη πίσω από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Και όσο για τα περί εισόδου ιδιωτών, είναι φανερό ότι το ΠΑΜΕ έχει μπερδέψει τα πράγματα.

Δεν μπορεί να κατηγορεί το Δήμο μας ότι ασκεί πειθαρχική δίωξη σε αρμόδιο υπάλληλο με αφορμή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για να ανατεθούν οι Διαχειριστικές Μελέτες δασών και πινάκων υλοτομίας, από τα οποία κρίνεται η επιβίωση μονίμων κατοίκων-δασεργατών και ταυτόχρονα ότι εισάγει ιδιώτες στις υπηρεσίες του.

Ας αποφασίσουν ποιό από τα δύο ισχύει και να γνωρίζουν ότι και να ήθελε ένας Δήμος να αναθέσει υπηρεσίες σε ιδιώτες, δεν επιτρέπεται εφόσον διαθέτει αντίστοιχες ειδικότητες υπαλλήλων του. Να συμφωνήσουμε μόνο στην ανάγκη-απαίτηση να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, κάτι που διεκδικούμε διαρκώς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Κλείνοντας, πρέπει να σημειώσουμε ότι για να πάει μπροστά κάθε Δήμος χρειάζεται η αγαστή συνεργασία της εκάστοτε δημοτικής αρχής και των εργαζομένων και αυτό επιδιώκουμε στο Δήμο Ζαγορίου, αλλά πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών μας και όχι όσων δεν επιθυμούν να συμβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]