Ραχήλ Μάκρη: «Ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για φραγκοδίφραγκα, αυτοί που έλεγαν ότι η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη»

Το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους υπαλλήλους, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μια από τις λίγες ανεπτυγμένες χώρες χωρίς ανεπτυγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, και συμπλήρωσε: «ελπίζω να σας δω και του χρόνου και να μην σας έχει αγοράσει κανένας περίεργος».

Σήμερα στην Κέρκυρα στεκούμενος πίσω από την Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ξεπούλησε σκανδαλωδώς το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.

Δύο μέρες πριν την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική «Ferrovie delo stato Italiane», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέγραψε 692 εκατομμύρια ευρώ χρεών της προς τον ΟΣΕ, χρεώνοντας τον στα πρότυπα της καλής και κακής Ολυμπιακής, καλής και καλής Αγροτικής τους Έλληνες φορολογούμενους.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα, ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκλήρωσε την ληστεία των τρένων ως μέρος της μεγάλης ληστείας των Ελλήνων, που σχεδίασαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Κυβερνήσεις που προκειμένου να παραδώσουν στους Ιταλούς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία το 2012 παρουσίαζε κέρδη, άρχισαν να την αποδομούν προς όφελος των ιδιωτών.

Απογύμνωσαν τον ΟΣΕ από ανθρώπους, τον οποίων η εμπειρία δεν μπορούσε να αντικατασταθεί.

Αντί να διορθώσουν τα λάθη και τις αδικίες στην στελέχωση των υπηρεσιών και την αμοιβή των εργαζομένων απορύθμισαν και εκποίησαν επενδύσεις των Ελλήνων πολιτών, που συντελέστηκαν με κόπο, θυσίες και αίμα.

Έκοψαν σε κομμάτια αρμοδιότητες του ΟΣΕ και τα έδωσαν σε νέες εταιρίες, όπως για παράδειγμα η συντήρηση τροχαίου υλικού, όπου με το πρόσχημα Ευρωπαϊκής υποχρέωσης, το οποίο δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο ισχύει, έφτιαξαν νέα εταιρία της έδωσαν την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών προς το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ / ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την έβγαλαν στο σφυρί.

Ταυτόχρονα δεσμεύονταν στις αναθεωρήσεις του μνημονίου για την υλοποίηση της αποκρατικοποίησης.

Η απαξίωση του ΟΣΕ συνεχίστηκε μέχρι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επικύρωσε το ξεπούλημα στο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου τον Ιούλιο του 2015.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπογράφουν το ξεπούλημα περιουσίας εκατομμυρίων για φραγκοδίφραγκα και οι Έλληνες φορολογούμενοι έχοντας σκύψει το κεφάλι το αποδέχονται κατηγορώντας τους εργαζόμενους για κακοδιαχείριση εταιριών που επί δεκαετίες διοικούν αυτοί που ψηφίζουν και ανεχόμενοι την παραβίαση της εντολής τους στο δημοψήφισμα της 5 Ιουνίου 2015.

Στις 10 Ιουλίου 2015 ως εκπρόσωπος των πολιτών του Ν. Κοζάνης και όλου του έθνους κατά το Σύνταγμα, καταψήφισα την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αρνήθηκα να εξουσιοδοτήσω με την υπογραφή μου την εκποίηση της περιουσίας των Ελλήνων και των επόμενων γενεών. «Η αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη» είχατε πει το 2013 κύριε Τσίπρα

Φαίνεται ότι η δική σας η αξιοπρέπεια τελικά είχε τιμή διαπραγμάτευσης.

Λυπάμαι για τον πολιτικό και ηθικό σας ξεπεσμό.


Πολιτικό Συμβούλιο Μετώπου Νίκης

www.metoponikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]