ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Καλπάζει ο οδοντιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα

Δελεαστικός προορισμός ιατρικού τουρισμού, αποδεικνύεται η Αθήνα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη, καταγράφει σημαντική άνοδο με πυλώνα ανάπτυξης τον κλάδο της οδοντιατρικής.
Οι οδοντιατρικές  υπηρεσίες στην Ελλάδα,  σε συνδυασμό  με το δελεαστικό κόστος, συγκριτικά με τα οικονομικά μεγέθη για παράδειγμα που ισχύουν στο Καναδά, αποτελούν μαγνήτη για χιλιάδες ομογενείς αλλά και ξένουν επισκέπτες.
Ιδιαίτερα θετικές είναι οι προβλέψεις για τα επόμενα πέντε χρόνια για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας,  γεγονός που επιβεβαιώνει  στο greekpost.ca και ο επ.Καθηγητής Οδοντιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster(ADTC)  και της  Eurodentica Specialized Dental Care κ.Νικόλαος Κουβελάς.
¨Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ.Κουβελάς,  το Athens Dental Tourism Cluster(ADTC) έχει στόχο  να διαδώσει την ιδέα της ποιότητας της παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών στην Αθήνα.
«Εμείς, σχεδόν  όλοι του Cluster, έχουμε εξειδικευτεί στην Αμερική. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εκτιμούμε ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε 40.000 έως 50.000 ασθενείς προερχόμενοι από το εξωτερικό και γι αυτό  η ομάδα των οδοντιάτρων που απαρτίζουν το Cluster εργάζονται πυρετωδώς»
Ο κ.Κουβελάς μας εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος  οδοντιατρικού ιατρικού τουρισμού.
kouvelas.jpg
«Η χώρα διαθέτει όλες τις προυποθέσεις που είναι συνδυασμός ποιότητας αλλά και κόστους.
Επίσης,  είναι άρτιες οι υποδομές, με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση σε ένα γεωγραφικό χώρο που παράγει ιστορία και πολιτισμό, με ιδανικό καιρό και σημαντική θέση στο χάρτη»
Ο κ.Κουβελάς, επισημαίνει ότι  "στόχος μας είναι να γίνει η Αθήνα ο πρώτος προορισμός για όλους τους αλλοδαπούς που ζητάνε υψηλές παροχές  οδοντιατρικών υπηρεσιών  εκτός των χωρών τους”. Στόχος μας είναι ποιοτική οδοντιατρική φροντίδα από εξειδικευμένους στην Αμερική, Έλληνες οδοντιάτρους".
Ο κ.Κουβελάς μας αποσαφηνίζει το θέμα του κόστους, των οδοντιατρικών πράξεων συγκριτικά με τις χώρες της Αμερικής και του Καναδά, τονίζοντας ότι οι διαφορές είναι μεγάλες.
Υπάρχει  μία σημαντική μείωση του κόστους. Επιπλέον, μας αποσαφηνίζει ότι ο χρόνος δεν είναι εμπόδιο εφόσον γίνει ο προγραμματισμός του περιστατικού.
Όπως μας εξηγεί, «εάν έχουμε ένα μεγάλο σχέδιο θεραπείας  και θα πρέπει ο ασθενής να επανέλθει στην Ελλάδα, μπορούμε να φροντίσουμε ώστε όλο το πακέτο διαμονής του να είναι οικονομικότερο».
Πως γίνεται αυτό?
Μολονότι, ο οδοντιατρικός τουρισμός απαιτεί θεραπεία σε εύρος χρόνου, ο κ.Κουβελάς δίνει τη λύση:
 Αν μιλήσουμε για τα εμφυτεύματα τα οποία απαιτούν μεγάλη θεραπεία( 5 με 6 μήνες ολοκλήρωσης των εργασιών), τότε με τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  
Προτρέπουμε τους Ελληνοαμερικανούς που θέλουν να τοποθετήσουν  εμφυτεύματα, να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στην πατρίδα, τους μήνες Απρίλιο ή Μάιο, έτσι ώστε πριν αποχωρήσουν, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο να έχουμε κάνει την τελική αποκατάσταση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μπορούν να  προγραμματίσουν  τα εμφυτεύματα, τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο  ή Οκτώβριο και όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.»
ΠΗΓΗ.www.greekpost.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]