Μοτοσικλετιστές Από Πολλές Χώρες σήμερα Στο Ζαγόρι

Μέχρι και  τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 η Ήπειρος, με επίκεντρο τα Γιάννινα, θα φιλοξενήσει μια μεγάλη εκδήλωση, την Ταξιδιωτική – Περιηγητική Συνάντηση Μοτοσικλετιστών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλετισμού (FIM).

Η διοργάνωση Mototour of Nations 2017 έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από πολλές χώρες θα επισκεφτούν και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και την ομορφιά του Ζαγορίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου οι μοτοσικλετιστές θα φτάσουν (προερχόμενοι από Μέτσοβο και τον κόμβο Ζαγορίου της Εγνατίας) μέσω Μηλιωτάδων, Δόλιανης και Φραγκάδων στους Κήπους στις 1:15 το μεσημέρι όπου θα παραμείνουν για μισή ώρα και θα τους διανεμηθεί υλικό τουριστικής προβολής από το Δήμο. Θα συνεχίσουν στις 2 μ.μ. με 20λεπτη στάση στην πέτρινη γέφυρα Κόκκορη. Επόμενη και τελευταία στάση στο Ζαγόρι θα είναι στις 3 μ.μ.  στην χαράδρα του Βίκου και συγκεκριμένα στην θέση Οξυά (Μονοδένδρι).

Οι  μοτοσικλετιστές θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί  του Σαββάτου από τον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης και ακολούθως θα μεταβούν στο Μέτσοβο για να καταλήξουν στο Ζαγόρι.



Πρόκειται για μία διοργάνωση παγκόσμιας προβολής, που εύλογα χαρακτηρίζεται ως η ευρωπαϊκή γιορτή του περιηγητικού μοτοσικλετισμού, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μοτοσικλετιστών από όλη την υφήλιο, και που εμπλουτίζεται με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η περσινή διοργάνωση έγινε στο Πόρτο ενώ η προπέρσινη στο Σαν-Ρέμο και το Μονακό.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν μοτοσικλετιστές και μοτοσυκλετίστριες από πολλές χώρες, ΑΝΔΟΡΑ – ΒΕΛΓΙΟ – ΓΑΛΛΙΑ – ΔΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ – ΚΑΝΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΜΟΝΑΚΟ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ κ.α

Ξεκινώντας από το «Ήπειρος Παλλάς» όπου και θα διαμένουν, και με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων Οδηγών & Συνοδών της Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε.), οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ημερήσιες εκδρομές σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου, επισκεπτόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αμέτρητες ομορφιές της περιοχής, ενώ η εκδήλωση θα λήξει με την εντυπωσιακή παρέλαση όλων των μοτοσικλετών μέσα στα Ιωάννινα, που θα ακολουθηθεί από επίσημο Gala Dinner και απονομές στην πισίνα του «Ήπειρος Παλλάς».

Η εκδήλωση αυτή είναι η δεύτερη από μια σειρά διεθνών μοτοσικλετιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΜΟΤ.ΟΕ στην Ελλάδα. Προηγήθηκε το 2016 το Ευρωπαϊκό συνέδριο της FIM που έγινε (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) στην Καβάλα 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2016, ενώ έπονται το FIM-Europe Club meeting το 2018 και το FIM-Motocamp το 2019.

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου, οι τοπικές Αρχές, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ), καθώς και επιχειρήσεις της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]