«Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»: Υπαγωγή 5.891 ωφελούμενων

Με Απόφαση του Εθνικού Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» 5.891 ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 68.559.209,97 € και εγκρίνονται 1.170 ακόμη αιτήσεις ως επιλαχούσες, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 13.585.008,04 €.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους,  είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Η επιδότηση επιτοκίου αφορά όλη τη διάρκεια του δανείου.

Εάν μέχρι την υπογραφή της δανειακής σύμβασης δεν έχουν προσκομιστεί τα δικαιολογητικά που τυχόν δεν υποβλήθηκαν κατά την υποβολή της αίτησης, η υπαγωγή του Ωφελούμενου θα ανακληθεί.

Τα ωφελήματα του Προγράμματος θα καταβληθούν υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι και προϋποθέσεις του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος και στους όρους της σύμβασης δανείου με το χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Οι Δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα μέσω των συνεργαζόμενων χρηματοπιστωτικών οργανισμών εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της Απόφασης στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ώστε να προσέλθουν σε αυτούς για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, εντός του χρονικού ορίου των σαράντα πέντε (45) ημερών από τη γνωστοποίηση της παρούσας στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Κίνητρα του Προγράμματος

Ανάλογα με την ένταξη των Ωφελούμενων στις κατηγορίες κινήτρων Α1, Α2 ή Β και βάσει του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, εκταμιεύεται δάνειο 30%, 65% ή 85% και χορηγείται επιχορήγηση 70%, 35% ή 15%, αντίστοιχα με την κατηγορία, με απευθείας πληρωμή των αναδόχων προμηθευτών σε τραπεζικό τους λογαριασμό τους από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Η διάρκεια των δανείων είναι 4, 5 ή 6 έτη, με έναρξή τους από την ημερομηνία της πρώτης εκταμίευσης.

Το επιτόκιο της δανειακής σύμβασης ανέρχεται σε 4,93 %, που επιδοτείται κατά 100%, πλέον της εισφοράς του Ν. 128/22-28.8.1975 (ΦΕΚ Α’ 178) που ανέρχεται σε 0,12% και επιβαρύνει τον Ωφελούμενο.

Η εισφορά του Ν. 128/75 βαρύνει το μέρος του δανείου που χρηματοδοτείται από τα κεφάλαια του χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός δεν επιβαρύνει τους ενδιαφερόμενους με κόστος διαχείρισης φακέλου αιτήματος. Η επιδότηση επιτοκίου αφορά όλη τη διάρκεια του δανείου.

Επιπλέον, καλύπτεται το κόστος που απαιτείται για τη διενέργεια των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων, όπως περιγράφεται στον Οδηγό του Προγράμματος, υπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησης στο Πρόγραμμα και επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου του προγράμματος, καθώς και η χρήση συμβούλου έργου.
EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]