Με 4,255 εκ ευρώ χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» τον εξοπλισμό των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσονται στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020», τρεις πράξεις συνολικού ύψους 4.255.037,20 ευρώ, με τις οποίες θα ενισχυθεί ο εργαστηριακός εξοπλισμός των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ηπείρου, ήτοι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου και η Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς. Και οι τρείς πράξεις εντάχθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας» του Ε.Π. «Ήπειρος».

Αναλυτικά οι τρεις πράξεις αφορούν:

«Εξοπλισμός Εργαστηρίων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ
Περιλαμβάνει απόκτηση επιστημονικών οργάνων, Η/Υ, ηλεκτρ. συγκροτημάτων, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, περιφερειακών συσκευών και λογισμικού, οπτικοακουστικού εξοπλισμού και εποπτικών μέσων καθώς και επιστημονικών εργαλείων. Με την εγκατάσταση του εξοπλισμού, προβλέπεται να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν τα εργαστήρια των παρακάτω Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φ. Π. Ψ., Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων.



«Εκπαιδευτικός εργαστηριακός εξοπλισμός Τ.Ε.Ι. Ηπείρου», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ
Προβλέπεται προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των σπουδών στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου και ειδικότερα σε:

Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Τμήμα Λογοθεραπείας, Τμήμα Νοσηλευτικής)
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων)
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.)
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών (Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής
 «Εξοπλισμός εργαστηρίων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 155.037,20 ευρώ

Προβλέπεται α) απόκτηση εργαστηριακού εξοπλισμού ΤΠΕ και επίπλων αφορούν την αναβάθμιση του εργαστηρίου Πληροφορικής, Β) απόκτηση εξοπλισμού ΤΠΕ, μουσικών οργάνων, επίπλων και εγκατάσταση υποδομών ήχου, με τα οποία θα αναβαθμιστεί το εργαστήριο Θεωρίας και Πράξης Διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής και Κοσμικής Μουσικής. Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η αποτελεσματικότερη λειτουργία των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Α.Ε.Α. Βελλάς με άμεσο αντίκτυπο στην βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους φοιτητές στο αντικείμενο των Ιερατικών Σπουδών και Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]