Διατήρηση της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Χιλιάδες συμπολίτες μας, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι, έχασαν το δικαίωμα της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ επειδή ξεπέρασαν κατά τι τα εισοδηματικά κριτήρια που έθετε εγκύκλιος του 2015» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να μην καταργηθεί η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ λόγω συνυπολογισμού στο ετήσιο εισόδημα των έκτακτων εσόδων, όπως αποζημιώσεων, απολύσεων, καθώς και ποσών κοινωνικών παροχών, ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επισημαίνουν πως «χιλιάδες συμπολίτες μας, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι, έχασαν το δικαίωμα της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ επειδή ξεπέρασαν κατά τι τα εισοδηματικά κριτήρια που έθετε εγκύκλιος του 2015».

«Με την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α για το έτος 2017, αυτά που με τόσο αγώνα καταφέραμε να παράσχουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρά τις μνημονιακές επιταγές, τα ακυρώνουμε διατηρώντας αποφάσεις των προηγούμενων Γραμματέων Εσόδων» αναφέρουν οι 32 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και τονίζουν ότι συνυπολογίζονται στο ετήσιο εισόδημα είτε το έκτακτο επίδομα, είτε το επίδομα ανεργίας, με συνέπεια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να αποκλείει χιλιάδες από την ευνοϊκή ρύθμιση για την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ.

«Τα τελευταία χρόνια οι συμπολίτες μας έχουν επιβαρυνθεί με πληθώρα φόρων και έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Δεν μπορεί, όμως, κανείς να παραβλέψει πως η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί για μία ορθολογική και κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική και φορολογική επιβάρυνση» σημείωνουν εκ προοιμίου οι ερωτώντες βουλευτές . Όπως προσθέτουν, τον Δεκέμβριο του 2016 και παρά τη μεγάλη πολεμική από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση κατόρθωσε να αποκαταστήσει αδικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε αυτοί που σήκωσαν τα περισσότερα βάρη της κρίσης να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση στα οφέλη της ανάπτυξης.

» Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, προωθήθηκαν και εφαρμόστηκαν μέτρα, όπως η καταβολή έκτακτου επιδόματος, καθώς και η εφαρμογή σε πανελλαδική πλέον κλίμακα του Κ.Ε.Α (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), υπενθυμίζουν οι βουλευτές, αλλά υπογραμμίζουν: «Με την έκδοση, όμως, των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α για το έτος 2017, αυτά που με τόσο αγώνα καταφέραμε να παράσχουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρά τις μνημονιακές επιταγές, τα ακυρώνουμε διατηρώντας αποφάσεις των προηγούμενων Γραμματέων Εσόδων».

«Χιλιάδες συμπολίτες μας χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι, έχασαν το δικαίωμα της έκπτωσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α, επειδή ξεπέρασαν κατά τι, τα εισοδηματικά κριτήρια που έθετε η ΠΟΛ.1081/2016 Τροποποίηση της απόφασης ΠΟΛ 1212/2015 «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.): Διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων, μειώσεων και αναστολής πληρωμής», λαμβάνοντας είτε το έκτακτο επίδομα, είτε επίδομα ανεργίας, τα οποία συνυπολογίστηκαν στο συνολικό εισόδημά τους -αν και αφορολόγητα- και χωρίς να υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης. Παρόλα αυτά, η ΑΑΔΕ τα συνυπολογίζει στο εισόδημα και τους αποκλείει από την ευνοϊκή ρύθμιση» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σέλτσας Κωνσταντίνος
Αντωνίου Χρήστος
Βράντζα Παναγιώτα
Γκιόλας Γιάννης
Εμμανουηλίδης Δημήτριος
Ζεϊμπέκ Χουσεϊν
Θεωνάς Ιωάννης
Θηβαίος Νικόλαος
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καρακώστα Εύη
Καστόρης Αστέριος
Κυρίτσης Γεώργιος
Μανιός    Νικόλαος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Μορφίδης Κωνσταντίνος
Μουμουλίδης Θεμιστοκλής
Μπαλαούρας  Μάκης
Ντζιμάνης Γεώργιος
Ξυδάκης Νίκος
Πάλλης     Γεώργιος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Ρίζος Δημήτριος
Ριζούλης Ανδρέας
Σεβαστάκης Δημήτριος
Σκούφα Μπέττυ
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τζαμακλής Χαρίλαος
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τριανταφύλλου Μαρία
Ψυχογιός Γεώργιος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]