Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει δυναμικά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει δυναμικά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017
Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει δυναμικά φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 η οποία θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, με μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Οι δράσεις αυτές εντάσσονται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο που έχει αποτυπωθεί και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου μέσω του οποίου σχεδιάστηκαν έργα που θα διαμορφώσουν τα Γιάννινα της επόμενης εικοσαετίας.
«Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού παίζουν οι πολίτες, οι ενεργοί πολίτες τους οποίους θέλουμε δίπλα μας για να κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας καλές πρακτικές με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων», τονίζει ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
«Έχουμε σχεδιάσει μια σειρά δράσεων για όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Δράσεις που αφορούν παιδιά αλλά και μεγάλους. Πιστεύουμε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια πολύ καλή αφορμή για  να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ταυτόχρονα μικρούς και μεγάλους για κυκλοφοριακά θέματα και καλές πρακτικές που αν υιοθετηθούν απ’ όλους μας μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει», σημείωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου.

Το πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/09
ΠΡΩΙ:
Κλείνουμε πέντε γειτονιές (Λούτσα, Ζευγάρια, Βοτανικός, Αμπελόκηποι, Πλάτανος) , παίζουμε παραδοσιακά ή άλλα παιχνίδια και δημιουργούμε τα πανό μας για το ποια πόλη ονειρευόμαστε με την καθοδήγηση των ΚΔΑΠ. Τα πανό θα κυκλώσουν το Δημαρχείο κατά τη διάρκεια όλης της βδομάδας. Παράλληλα καλούμε τους Συλλόγους, αλλά και τους κατοίκους των γειτονιών να κατεβάσουν την αναπαυτική τους καρέκλα και να συζητήσουμε για τη γειτονιά που θέλουμε και ονειρευόμαστε να ζούμε στα επόμενα 10 χρόνια.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Ο πολιτιστικός πολυχώρος Δ. Χατζής μεταμορφώνεται σε διαδραστικό περιβάλλον μετακίνησης στην πόλη. Εκφράζουμε την άποψή μας για την πόλη που θέλουμε να ζούμε τα επόμενα 20 χρόνια. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος όλη την εβδομάδα.
Μαμά καρότσι και διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία στα πλαίσια του 11ου Γύρου Λίμνης

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/09 ΠΡΩΙ
Γύρος λίμνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/09 ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία με αφετηρία την πλατεία Πάργης και τερματισμό το Αρχοντικό Πυρσινέλλα όπου θα πραγματοποιηθεί η «Πολυαισθητηριακή παρουσίαση προσβασιμότητας μέσα από τα μάτια των παιδιών ΑΜΕΑ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/09 ΠΡΩΙ
 Έναρξη της λειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου και τη συνεργασία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/09 ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Στο πλαίσιο της ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η οδός Χ. Τρικούπη παραχωρείται σε πεζούς όπως και ένα ρεύμα της 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αβέρωφ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.mobilityweek.eu/

***
Επίσκεψη στη Βιέννη
Στη Βιέννη βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου προσκεκλημένη από την ομόλογό της σε θέματα κυκλοφορίας και πρασίνου του Δήμου Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών σε κυκλοφοριακά κυρίως ζητήματα καθώς και σε αναπλάσεις δημόσιων χώρων, μιας και ο Δήμος Βιέννης έχει ήδη εκπονήσει το πρόγραμμα δράσεων κι έργων του στους τομείς αυτούς μέχρι και το 2025.
Στις συναντήσεις που έγιναν παρουσιάστηκαν στην κ. Βασιλείου και τους συνεργάτες της ο σχεδιασμός που υπάρχει για την εξέλιξη της πόλης την επόμενη δεκαετία καθώς και καλές πρακτικές σε θέματα ποδηλατοδρόμων, πεζοδρομήσεων και αναπλάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογία  και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πως ένας ευρωπαϊκός δήμος όπως η Βιέννη σχεδιάζει και υλοποιεί έργα που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό αλλά και το πράσινο. Επιστρέφουμε γεμάτοι ιδέες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη, προσαρμόζοντάς τες στα δικά μας δεδομένα, και στα Γιάννινα», σημείωσε η κ. Βασιλείου.
Η αντιδήμαρχος η οποία συνοδευόταν και από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου σε θέματα τουρισμού, Στέφανο Ζέρβα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την πρεσβευτή, Χρυσούλα Αλειφέρη, και τον Πρόξενο, Ευάγγελο Πελεκάνο, της χώρας μας στην Αυστρία καθώς και με στελέχη του ΕΟΤ στα οποία έγινε μια ενημέρωση-παρουσίαση του προορισμού Ιωάννινα όπου αναλύθηκαν και τα τελευταία δεδομένα για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Τέλος συζητήθηκε και η προοπτική μιας συνολικότερης παρουσίασης τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο προβολής της περιοχής μας σε ειδική εκδήλωση της Πρεσβείας σε μελλοντικό χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]