Ν. Μαυραγάνης: Με μια υπεύθυνη δήλωση η διαγραφή των οχημάτων πριν το 2004 (Video)

Με μια υπεύθυνη δήλωση η διαγραφή των οχημάτων πριν το 2004 δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης στην ΕΡΤ.Διευκρίνισε ότι η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε αφορά αυτοκίνητα που έχουν απολεσθεί πριν από την 01.03.2004 και αφορά ιδιοκτήτες που φαινόντουσαν να έχουν οχήματα, τα οποία δεν υπήρχαν καν.

Σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, με μια πολύ απλή διαδικασία μόνο με μία υπεύθυνη δήλωση στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Περιφέρειας που ανήκουν οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να δηλώσουν ότι δεν έχουν τα οχήματα αυτά και να τα διαγράψουν. Εκεί καταβάλλεται το παράβολο των 20 ευρώ για το διοικητικό κόστος.

Συνέστησε μάλιστα να προσκομίσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα έγγραφα από το υπουργείο Συγκοινωνιών προς την αρμόδια εφορία καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψηφιοποίησης όλων των υπηρεσιών.

Δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος στο θέμα των διασταυρώσεων και αυτό οφείλεται ακριβώς στα προβλήματα ψηφιοποιήσης. Ωστόσο όπως πρόσθεσε δίνεται αγώνας να καλύψουμε τα κενά των τελευταίων δεκαετιών στην ψηφιακή εποχή.

Αναφορικά με την επιστροφή των παραβόλων που ήδη πληρώθηκαν από τους ιδιοκτήτες οχημάτων η εντολή από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Μεταφορών είναι να επιστραφούν τα παράβολα είτε με συμψηφισμό, είτε απευθείας.

Η διαδικασία βρίσκεται στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) είπε ο κ. Μαυραγάνης προσθέτοντας ότι πήρε ΦΕΚ 1η Αυγούστου και πιθανόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επιστροφή των χρημάτων η οποία όμως όπως διαβεβαίωσε θα γίνει.

Kατ. Μπρ.στην Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]