Στις 17 Σεπτεμβρίου ο 16ος Άθλος Τζουμέρκων

Με στόχο την ανάδειξη της περιοχής σε έναν μοναδικό αθλητικό προορισμό με πολλές δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων και προκλήσεις για τους λάτρεις των σπορ, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων διοργανώνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τον Άθλο Τζουμέρκων Mountain Bike. Ο αγώνας πραγματοποιείται για 16η χρονιά στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, όπου «πρωταγωνιστές» είναι το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και οι ίδιοι οι αθλητές.



Πρόκειται για έναν αγώνα 75 χιλιομέτρων, με 2500 μέτρα συνολική υψομετρική, με την ονομασία Athlos Tzoumerkon 2017 MTB Marathon race 75 km, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο γύρος του βουνού των Τζουμέρκων.
Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι η κεντρική πλατεία των Πραμάντων. Η διαδρομή περνά από εντυπωσιακά σημεία και κινείται κυρίως σε στενούς δασικούς δρόμους (62%), ενώ υπάρχουν αρκετά χιλιόμετρα σε άσφαλτο (16%) και κάποια σε μονοπάτια (21%). Επίσης θα διεξαχθεί και μικρότερος αγώνας με την ονομασία Athlos Tzoumerkon 2017 MTB fun race 27 km, με 950μ συνολική υψομετρική.
«Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής μας και στις δυνατότητες που προσφέρει στους λάτρεις της φύσης και του αθλητισμού. Τα Τζουμέρκα έχουν το προνόμιο να συνδυάζουν μια παρθένα φύση με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τους επισκέπτες. Μια τέτοια αθλητική διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για αθλητές από όλη την Ελλάδα να βρεθούν στην περιοχή και να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Στόχος του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων είναι ο Athlos Tzoumerkon 2017 MTB να συνεχιστεί και να αποτελέσει ένα αθλητικό γεγονός σταθμό για την ορεινή ποδηλασία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8:30 το πρωί της Κυριακής ενώ, από το απόγευμα του Σαββάτου θα λειτουργεί γραμματεία για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων. Η προκήρυξη του αγώνα και περισσότερες πληροφορίες στο http://www.mountain-sports.gr/athlostzoumerkon-mountain-bike-2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]