Ενα ελληνικό νησί στους 100 "πράσινους"προορισμούς του κόσμου!
Χαρά και ικανοποίηση σκόρπισε στο Νησί η επιλογή της Σκύρου στους 100 Παγκόσμιους «πράσινους» προορισμούς για το 2017.
Και η χαρά είναι διπλή όταν γνωρίζουμε ότι οι επιδόσεις του προγράμματος “Skyros Project”, καρπός της συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτέλεσε το εφαλτήριο της διάκρισης  ενισχύοντας τα πολύτιμα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της μοναδικής Σκύρου.

Οι επιδόσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτέλεσαν καθοριστικό κριτήριο για την προώθηση του Νησιού μας ως «Πράσινο» και οι πρόσφατες βραβεύσεις τους (Tourism Awards (2015, 2016, 2017), Connect4climate Award, Film4Climate Award 2016, Oikopolis 2016, 2017, Environmental Award 2015 & 2016, μνημονεύονται στο επίσημο site του «Top 100 Green Destinations» !! (http://top100.greendestinations.org/?dest=skyros-sporades)Και επιβραβεύεται το όραμα μας που θέλει τη Σκύρο να πρωτοπορήσει στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση η οποία θα αντανακλά στην ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων και στις υπηρεσίες ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά ορθού τουριστικού προϊόντος.

Ο Δήμαρχος της Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης βρίσκεται στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και θα είναι ένας από τους ομιλητές στην ενότητα «Παγκόσμιος Τουρισμός – Επιτυχημένα παραδείγματα αειφόρων προορισμών». Θέμα της ομιλίας του είναι: «Σκύρος: Ένα ταξίδι προς ένα βιώσιμο τρόπο ζωής».

Τέτοιες διακρίσεις οι οποίες  προβάλουν τη Σκύρο στη «βιτρίνα» του «πράσινων» προορισμών, δημιουργούν τεράστιες υποχρεώσεις που όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε ώστε να αναδείξουμε και να σταθεροποιήσουμε την Σκύρο εκεί που ανήκει. Δηλαδή ως ένα νησί που θα είναι υπόδειγμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Η δουλειά που πρέπει να γίνει απαιτεί προσήλωση και διάρκεια.

Πιστεύουμε ότι το βιώσιμο μέλλον μας θα χαρακτηρίζεται από τις περιβαλλοντικές  πρακτικές που θα προστατεύουν τους κατοίκους του Νησιού, θα θωρακίζουν τον παραγωγικό του ιστό και θα προβάλουν τη Σκύρο ως ένα πρότυπο τουριστικό προορισμό. Και έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειες μας  στον τομέα αυτό.Συγχαίρουμε όσους συνεισέφεραν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η διάκριση για τη Σκύρο, συγχαίρουμε και το νησί της Αλόννησου για τη δική της ανάλογη διάκριση που μαζί με τη Σκύρο καθιστούν τις Σποράδες ένα πολλά υποσχόμενο προορισμό  με μοναδικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και αειφόρο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]