ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιόνια Οδός ...1 μήνα απο την παράδοση ..Μεγάλη αύξηση κυκλοφορίας..Συν 30% ο τζίρος στην ευρύτερη περιοχή !

Αισιόδοξα είναι  τα στοιχεία ένα μήνα μετά την παράδοση του υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού και ενδεικτικά του   τί μέλλει γενέσθαι .
2 Αυγούστου παραδόθηκε και το  τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου με τη Δυτική Ελλάδα ,την Αιτωλοακαρνανία ,την Ηπειρο και τα ελληνοαλβανικά σύνορα  να βρίσκονται πλέον πολύ πιο κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυγούστου απο τα διόδια της Κλόκοβας που τέθηκαν σε λειτουργία στις 2 /08 ,καθημερινά περνούν κατά μέσο όρο περίπου 11.000 οχήματα ,ενώ απο τα διόδια του Αγγελοκάστρου που βρίσκονται κοντά στο Αγρίνιο ,η αντίστοιχη διέλευση είναι 6.000 οχήματα.
Η αύξηση στις διελεύσεις απο τα διόδια ,παρά την οικονομική επιβάρυνση που φέρνει στους ταξιδιώτες , που αντισταθμίζεται  όμως με  λιγότερα καύσιμα που θα χρειαζόταν κάποιος για να ταξιδέψει απο την παλιά Εθνική Οδό  και φυσικά το μείζον θέμα της  οδικής  ασφάλειας ,έφερε στην ευρύτερη περιοχή αύξηση της επισκεψιμότητας ,περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία και μεγαλύτερο τζίρο σε διαμονή και εστίαση .
Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις παραγόντων η αύξηση αγγίζει το 30% και για το φθινόπωρο και το χειμώνα που είναι μπροστά  αναμένεται σταθερή αυξητική τάση στην κίνηση .
Αν και τα Χριστούγεννα χρονικά είναι ακόμη μακριά ,δεν είναι λίγοι οι Αθηναίοι που σκέφτονται να κάνουν διακοπές στα Ζαγοροχώρια ,αφού η απόσταση πλέον δεν προβληματίζει ,με τους ταξιδιώτες να βρεθούν  στα γραφικά χωριά  της Ηπείρου ,σε κάτι παραπάνω απο 3,5 ώρες.

Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια  της Ιόνιας Οδού απο τον Πρωθυπουργό ,στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Επισκοπικού.
Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην πόλη των Ιωαννίνων όπου θα συναντηθεί με φορείς της πόλης και θα  παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας,ενώ το  βράδυ θα αναχωρήσει για Καβάλα .
[με πληροφορίες απο το άρθρο του Δημήτρη Μπαλή στο news247.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]