Recital Για 2 Στο Κάστρο Άρτας... Πέμπτη 31 Αυγούστου...Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ...Μαζί Του Ο Παναγιώτης Μάργαρης

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Μαζί του ο Παναγιώτης Μάργαρης

Recital για 2

Κάστρο Άρτας
Πέμπτη 31 Αυγούστου
στις 21.30

Οι ηλεκτρικές μπαλάντες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα συναντούν τις μπαλάντες των αισθήσεων & των παραισθήσεων του Μάνου Χατζιδάκι σ’ένα ευαίσθητο πρόγραμμα με τον εξαίρετο κιθαριστή Παν.Μάργαρη.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη, ένα ανατρεπτικό ρεσιτάλ για δύο, όπου ο σπουδαιότερος τραγουδοποιός και ερμηνευτής  της γενιάς του Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, θα συναντήσει επί σκηνής τον διεθνούς φήμης βιρτουόζο της κιθάρας Παναγιώτη Μάρ-γαρη.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγ-χρονου ελληνικού τραγουδιού. Με ένα ευρύ και εκλεκτό γούστο, ενίοτε συμφιλιώνει τον η-λεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό. Στο συγκεκριμένο ακουστικό πρόγραμμα θα προσεγγίσει λιτά, τραγούδια- σταθμούς από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και τα μουσικοποιητικά αριστουργήματα του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι διασκευασμένα από τον Παναγιώτη Μάργαρη.
Ο Μάνος Χατζιδάκις είναι από τους ανθρώπους που μας οδήγησαν σε νέους δρόμους. Είναι από αυτούς, που αν τους αφήσουμε χώρο, διαμορφώνουν το μέσα μας τοπίο.  Ένας μεγάλος συνθέτης και ταυτόχρονα ένας σύγχρονος φιλόσοφος. Η μουσική, τα τραγούδια και οι σκέψεις του, είναι ακόμη ζωντανά κοντά μας. Σ’ αυτή την ιδιαίτερη μουσική παρά-σταση θα απολαύσουμε όλες τις μεγάλες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι όπως:  «Οδός Ονείρων», «Μην τον ρωτάς τον Ουρανό», « Θάλασσα πλατιά», «Ιρλανδός και ο Ιου-δαίος», «Ηρθε Βοριάς, Ήρθε Νοτιάς», «Η μπαλάντα του ουρί», «Περσεφόνη», «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής» κ.ά.
Θα ακουστούν επίσης κομμάτια για σόλο κιθάρα από τα πρόσφατα album του Παναγιώτη Μάργαρη “Rock of my soul” και με “Τη μαγεία της κιθάρας”.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ακουστική απόδοση των μεγάλων επιτυχιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και θα παιχτούν τραγούδια όπως το «Πεθαίνω για σένα», «Μάτια δίχως λογική», το «Τι ζητάω», τα «Τερατάκια Τσέπης», ο «Νότος», ο «Τιτανικός», το «Ένας Τούρκος στο Παρίσι» το «Πόσο σε θέλω» κ.ά.

Αφορμή για την ξεχωριστή αυτή συνεύρεση των δύο καλλιτεχνών, στάθηκε η περιοδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε όλη την Ευρώπη το 2011. Εκείνη τη χρονιά ο Λαυρέντης προσκάλεσε τον Παναγιώτη να συμμετάσχει στις συναυλίες του στο εξωτερικό. Το κατα-πληκτικό μουσικό αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, δημιούργησε μια διαχρονική καλλι-τεχνική σχέση.

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 12€
Γενική είσοδος 15€

Προπώληση εισιτηρίων:
Βιβλιοπωλείο ΣΠΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Σκουφά 163
ΒΥΖΑΝΤΙΟ cafe Εθνικής Αντιστάσεως
Βιβλιοπωλείο “η πολυθρόνα του Νίτσε” Φιλελλήνων 24-26
Βιβλιοπωλείο  Ίαμβος Σκουφά 30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]