Συγνώμη χάλασε το POS! Νέες δικαιολογίες φοροδιαφυγής

Κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία, προκειμένου να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν, χρησιμοποιούν ορισμένοι επιχειρηματίες, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Οι καταγγελίες καταναλωτών σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς πέφτουν βροχή. Η τελευταία δικαιολογία επιχειρηματιών, με σκοπό να μην κόψουν απόδειξη, είναι ότι έχει χαλάσει το μηχάνημα POS κι έτσι μπορούν να δεχτούν πληρωμή μόνον με μετρητά. Φυσικά και για αυτές τις πληρωμές δεν κόβουν απόδειξη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που μετέδωσε το cretapost, από την Κρήτη, όπου αφού οι πελάτες ζήτησαν να πληρώσουν, σε κατάστημα που ανέφερε ότι έχει τερματικό POS, ο επιχειρηματίας τους είπε ότι αυτό τελικά είχε χαλάσει, χωρίς να γνωρίζει πότε ακριβώς θα επισκευαζόταν.

Επίσης από την Κρήτη υπήρξαν καταγγελίες για αποδείξεις χωρίς ΑΦΜ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ιδιοκτήτη ταβέρνας στα Φαλάσαρνα, ο οποίος εξέδιδε αποδείξεις χωρίς ΑΦΜ (εικόνα). Σύμφωνα με την καταγγελία, παρέα άνω των 10 ατόμων κάθισε σε ταβερνάκι κοντά στη θάλασσα. Όταν ζήτησαν λογαριασμός, ο σερβιτόρος και ιδιοκτήτης της ταβέρνας τους έφερε μια απόδειξη που όμως ήταν ψεύτικη αφού δεν είχε επάνω ούτε ΑΦΜ, ούτε κανένα άλλο φορολογικό στοιχείο.
πηγη madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]