Περισσότερες οι Online συσκευές από ανθρώπους και ζώα σε ένα σπίτι

Απόλυτα συνδεδεμένο είναι το σημερινό σπίτι ή αυτό του πολύ κοντινού μέλλοντος. Η σύνθεση της σύγχρονης οικίας αλλάζει, φέρνοντας μαζί της μια νέα εποχή του “έξυπνου” σπιτιού, το οποίο κατά μέσο όρο αποτελείται από 2,4 ανθρώπους, 0,3 κατοικίδια και πλέον 6,3 συνδεδεμένες συσκευές ανά οικία.
Όπως επισημαίνει η Kaspersky Lab, πλέον, σε κάθε σπίτι υπάρχουν περισσότερες συσκευές σε σύγκριση με τους ανθρώπους και τα κατοικίδια και αυτές οι συσκευές παίζουν καθοριστικά πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή του σπιτιού με τους ανθρώπους να τις χρησιμοποιούν για τα πάντα, από σερφάρισμα στο Διαδίκτυο μέχρι διαδικτυακές αγορές και κοινή χρήση βίντεο με γάτες που γουργουρίζουν. Αυτή η αυξημένη συνδεσιμότητα, ωστόσο, εγείρει ταυτόχρονα ανησυχίες ασφάλειας, οι οποίες χειροτερεύουν με το γεγονός ότι, βάσει του Kaspersky Cybersecurity Index, τα δύο πέμπτα (39%) των ανθρώπων αφήνουν τις συσκευές τους απροστάτευτες απέναντι σε ψηφιακές απειλές, όπως το χακάρισμα, το κακόβουλο λογισμικό, η οικονομική απάτη και άλλες.
Με 6,3 συσκευές, το μέσο νοικοκυριό, σήμερα, περνάει τις περισσότερες ώρες που βρίσκεται ξύπνιο σερφάροντας στο Διαδίκτυο – αναφέρουν οι αναλυτές της Kaspersky Lab, σχολιάζοντας πως όσο περισσότερο οι άνθρωποι σερφάρουν στο Διαδίκτυο τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να πέσουν θύμα κακόβουλου προγράμματος ή κακόβουλης ιστοσελίδας.  Στην ετήσια έρευνα της, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 63% των χρηστών του Διαδικτύου ανησυχεί για τα phishing email και ιστοσελίδες.
Μαζί με τους φόβους για πλαστές ιστοσελίδες, τα συνδεδεμένα νοικοκυριά ανησυχούν, επίσης, ότι θα χάσουν τις πληροφορίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στις κατά μέσο όρο 6,3 συσκευές τους, με τις φωτογραφίες να χαρακτηρίζονται ως τα πιο πολύτιμα δεδομένα τους. Στην πραγματικότητα, η έρευνα της Kaspersky Lab έδειξε πως για πολλούς, το να χάσουν τις ψηφιακές τους φωτογραφίες προκαλεί περισσότερο άγχος, ακόμα και από ένα χωρισμό ή αρρώστια κατοικίδιου.
Καθώς τα δεδομένα τους είναι τόσο πολύτιμα, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Διαδικτύου (56%) ανησυχούν για την περίπτωση που τα δεδομένα τους κλαπούν με την απαίτηση λύτρων, ανησυχίες που προβλέπεται να αυξηθούν μετά από την πρόσφατη επιδημία του WannaCry. 
Προσωπικές στιγμέςΗ κάθε οικογένεια θέλει να κρατάει “τα εν οίκω μη εν δήμω”, αλλά στη σημερινή εποχή των “έξυπνων” σπιτιών η ιδιωτικότητα των ανθρώπων συχνά κινδυνεύει, όταν είναι online. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι ανησυχούν  ότι τα δεδομένα τους θα πέσουν στα χέρια άλλων, με κάποια από τα δεδομένα που φυλάσσονται στις προσωπικές τους συσκευές να είναι τόσο ευαίσθητα που το 44% των χρηστών δεν θέλει να τα δει κανείς άλλος.
Όπως τονίζει η εταιρεία, ενώ υπάρχουν σαφείς ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων και την ιδιωτικότητα του χρήστη,  το “έξυπνο” σπίτι εγείρει, επίσης, ανησυχίες για τα πιο ευάλωτα οικογενειακά μέλη, που συνδέονται ολοένα και περισσότερο στο Διαδίκτυο. Το 60% των ανθρώπων, για παράδειγμα, ανησυχεί ότι τα παιδιά του μπορεί να έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.
Πηγή: sepe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]