ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μ.Τζούφη:Συναντήσεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου.

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τον Διοικητή και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κ.κ Βασίλειο Τσίκαρη και Κωνσταντίνο Χολέβα, για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Nοσοκομείου.

Την Πέμπτη, 24/08/2017, η Μερόπη Τζούφη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, κ.κ. Βασίλειο Τσίκαρη και Κωνσταντίνο Χολέβα, στην οποία συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Αρχικά, οι κ.κ. Τσίκαρης και Χολέβας τοποθετήθηκαν γενικά, τονίζοντας το πολύ καλό επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα και το επείγον του προβλήματος αναβάθμισης και ανανέωσης του ηλεκτρομηχανολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Νοσοκομείου (μονάδα πλυντηρίου, αναβάθμιση και ανανέωση εξοπλισμού κουζίνας, κλινών κλπ). Εξέφρασαν, ακόμη, τον προβληματισμό τους για την επίλυση του ζητήματος του κλιματισμού των κλινικών, που αναδείχτηκε για μία ακόμη φορά το φετινό Καλοκαίρι και για το οποίο δεν είχε υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός από της ιδρύσεώς του.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίκαρης ενημέρωσε αναλυτικά την Βουλευτή για την πορεία υλοποίηση της εγκατάστασης 2 δεξαμενών υγραερίου, συνολικής χωρητικότητας 200 κυβικών, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 800 χιλιάδων ευρώ ετησίως και ζήτησε τη συνδρομή της, ώστε να ξεπεραστούν τυπικά ζητήματα, που προκύπτουν από παρωχημένους κανονισμούς, αναφορικά με την έκδοση άδειας εγκατάστασης από την πολεοδομία. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Διοίκησης για την εγκατάσταση μονάδας πλυντηρίου ιματισμού, με στόχο αυτή να μπορεί να καλύψει, όχι μόνο της ανάγκες του Νοσοκομείου,αλλά συνολικά των μονάδων υγείας και κοινωνικής προστασίας, τόσο του Νομού, όσο και της Ηπείρου γενικότερα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε τη συνδρομή της Βουλευτού και στην αναζήτηση του κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου για την επένδυση αυτή. Τέλος, ο κ. Τσίκαρης αναφέρθηκε στην επικείμενη πρόσληψη 200 ατόμων, προκειμένου να στελεχωθούν, με διαδικασίες ΑΣΕΠ (ήδη έχει γίνει η σχετική ανακοίνωση), οι υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης του νοσοκομείου, γεγονός που θα δημιουργήσει όφελος αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.
Σχετικά με την αναβάθμιση και την ενίσχυση του τριτοβάθμιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου, η Διοίκηση έθεσε τα προβλήματα περαιτέρω στελέχωσης εξειδικευμένων κλινικών, όπως της νεογνολογικής, της καρδιοχειρουργικής και της αγγειοχειρουργικής κλινικής, για τις οποίες έχουν προκηρυχθεί οι αντίστοιχες θέσεις στο ΕΣΥ ή και στο Πανεπιστήμιο, ενώ αναφέρθηκε στον προβληματισμό που υπάρχει για τη δημιουργία μονάδας στήριξης «εξατομικευμένης» ιατρικής. Η δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας, στο βαθμό που θα ευοδωθεί, θα αποτελέσει καινοτομία, αφού δεν υφίσταται αντίστοιχη σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Τέλος, εκ μέρους της Διοίκησης του Nοσοκομείου, τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της ορθολογικής κατανομής της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, προκειμένου αυτή να γίνεται με βάση την επισκεψιμότητα του κάθε νοσοκομείου και όχι με βάση τον πληθυσμό αναφοράς.
Η Μερόπη Τζούφη, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των κ.κ. Τσίκαρη και Χολέβα, τους ευχαρίστησε για την αναλυτική και πλήρη ενημέρωση και δεσμεύτηκε, να βοηθήσει, μέσα από το θεσμικό της ρόλο, προκειμένου τα πάσης φύσεως ζητήματα να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να εξακολουθήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να παίζει τον κύριο ρόλο στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στην Ήπειρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]