Η M. Καραμεσίνη για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 10.000 θέσεων απασχόλησης σε Δημόσιο και ΟΤΑ (Video)

Στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 10.000 θέσεις απασχόλησης σε ΟΤΑ και Δημόσιο αναφέρθηκε η διοικήτρια του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη το πρωί στην ΕΡΤ.Το ποσοστό ανεργίας πέφτει εντυπωσιακά δεδομένης της κατάστασης και της οικονομίας. Ωστόσο τα ποσοστά ανεργίας στις ηλικίες 55 – 67 παραμένουν υψηλά τόνισε η κ. Καραμεσίνη και αναφέρθηκε αναλυτικά στις αιτίες που οι εργοδότες δεν αξιολογούν την εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων αλλά θεωρούν ότι απέχουν από την εργασία για καιρό ή ότι οι νέοι και φέρονται εις βάρος της ηλικιακής ομάδας με κοινωνικό ρατσισμό.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του ΟΑΕΔ σήμερα στις 10 το πρωί αναρτάται το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις απευθύνονται σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, φορείς, οργανισμούς που ασκούν τακτική δημόσια δραστηριότητα ή για επιχειρήσεις των ΟΤΑ, των Περιφερειών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους, στο τελευταίο τρίμηνο. Η επιχείρηση μπορεί να επιχορηγηθεί για ένα χρόνο και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα, δηλαδή να επιχορηγηθεί για 12 μήνες για το 50% του μισθολογικού κόστους από τον ΟΑΕΔ, το άλλο 50% καταβάλλει η επιχείρηση, ως 600 ευρώ μηνιαία.

Kατ. Μπρ.//ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]