ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

"Γίνεται χαμός με το Despacito στα πανηγύρια" δηλώνει ο μουσικός με το κλαρίνο

Μεγάλωσε στη Σιάτιστα, παίζει κλαρίνο από 10 ετών, πήγε σε μουσικό σχολείο και συνέχισε τις σπουδές του στην λαϊκή παραδοσιακή μουσική σε σχολή της Άρτας. Ο 23χρονος Νίκος Σερέφας και το συγκρότημα του «Χάλκινη Πανδαισία» είναι ιδιαίτερα γνωστοί στην περιοχή τους και συνηθίζουν να παίζουν παραδοσιακή μουσική σε εκδηλώσεις, γάμους και γιορτές. Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου κλήθηκαν σε εκδήλωση του Ιππικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Άγιος Μόδεστος» και ξεσήκωσαν τα πλήθη επιλέγοντας να μεταφέρουν το γνωστό Despacito στο κλαρίνο.

«Η μουσική δεν έχει σύνορα. Δεν έχει όρια. Έχουμε παίξει κι άλλες επιτυχίες ξένες κι ελληνικές. Το despacito είναι το αγαπημένο τραγούδι της νεολαίας, το επιλέξαμε κι έγινε χαμός. Κι εμείς παραδοσιακή ορχήστρα είμαστε αλλά ότι μπορούμε να παίξουμε, το παίζουμε», λέει στο protothema.gr ο κ. Σερέφας.

Η «Χάλκινη Πανδαισία» δημιουργήθηκε το 2004 από τέσσερις φίλους οι οποίοι  προσπαθούν να φέρουν τους νέους σε επαφή με την λαϊκή μουσική και τα παραδοσιακά όργανα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα είδη μουσικής. «Στην τρομπέτα είναι ο Ανδρέας Μόντσιος, στα ντραμς ο Μαρκος Τζιούκαλιας και στο σαξόφωνο ο Μάκης Τσαπαλιάνας. Παίζουμε σε γάμους, σε συναυλίες, σε εκδηλώσεις και στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ιστορία και παράδοση του τόπου μας», τονίζει ο κ. Σερεφας.
πηγη thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]