Ηπειρώτικα Και Μ. Πασχαλίδης Για Τη Γέφυρα Της Πλάκας

Τη δύναμη της μουσικής θα «επιστρατεύσουν» η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Περιφέρεια Ηπείρου, στην προσπάθειά τους για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αναστήλωση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας. Στις 4 και 5 Αυγούστου, στον χώρο της Γέφυρας της Πλάκας,  θα οργανωθούν δύο μουσικές βραδιές, με στόχο το μήνυμα αυτό να ακουστεί δυνατά και να επισπευστούν οι διαδικασίες.

Η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας, με αναφορά στους  απόδημους Τζουμερκιώτες και στο ρόλο που διαδραμάτισαν για τον τόπο. Η βραδιά θα συνεχίσει με την Ηπειρώτικη παράδοση, με μια συναυλία  φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους  του ηπειρώτικου κλαρίνου και την τέχνη τους. Παρόντες σχεδόν  το σύνολο των σπουδαιότερων μουσικών  της Ηπείρου, οι οποίοι από κοινού θα συμπράξουν  και θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές  τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν  τις σχολές του οργάνου. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο ηπειρώτης τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής και θα ακολουθήσουν οι σπουδαίοι του είδους Πετρολούκας Χαλκιάς και Γιώργος Κωτσίνης, και μαζί τους οι καλύτεροι ερμηνευτές της τοπικής παράδοσης, ο Σάββας Σιάτρας, ο Γιάννης Παπακώστας και η Βασιλική Καρακώστα. Θα ακουστούν  τραγούδια ιστορικά, της ξενιτιάς, του γάμου, της αγάπης, μοιρολόγια,  τραγούδια που εκφράζουν όλες τις όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ξυπνούν τις θύμησες του καθενός μας.
Τη δεύτερη βραδιά, τη σκυτάλη θα πάρει ο Μίλτος Πασχαλίδης με την ορχήστρα του, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του και πολύ αγαπητός στη νεολαία.  Το ίδιο βράδυ θα ακουστούν τραγούδια και από έναν νέο τραγουδοποιό, τον Θανάση Σκαριώτη από το Μονολίθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]