Απο Ζίτσα ...μέχρι Θεσπρωτία πύρινα μέτωπα στην Ηπειρο ...Επι ποδός και στα ελληνολαβανικά σύνορα

Τα πολλά πύρινα μέτωπα που  βρίσκονται  σε εξέλιξη σε διάφορες  περιοχές της Ηπείρου ,έχουν σημάνει συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Συγκεκριμένα ,σε εξέλιξη βρίσκεται απο χθες μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στους Παπαδάτες Πρέβεζας ,χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Μεγάλο πύρινο μέτωπο καίει   σε δασική έκταση στη Χίνκα του Δήμου Ζίτσας,ενώ μια ακόμη φωτιά  στον ίδιο Δήμο και συγκεκριμένα στο Γκρίμποβο, είναι σε εξέλιξη .
 29 πυροσβέστες με 8 οχήματα & 2 Α/Φ pzl.     στη Θεσπρωτία δίνουν  εξαιρετικά δύσκολη μάχη με τις φλόγες ,στο  Γαρδίκι του Δήμου Σουλίου  και στην Αγορά ,
Επι ποδός η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου , εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και ο μηχανισμός του Δήμου  παρέχοντας τις  υδροφόρες του,στη δύσκολη επιχείρηση της Π.Υ .
Το μεγαλύτερο πρόβλημα  υπήρξε   στην Τοπική Κοινότητα Σκανδάλου ,στην περιοχή Αγορά ,με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών.
Οι κάτοικοι με  λάστιχα στα χέρια έριχναν συνεχώς νερό για να σώσουν τις περιουσίες τους
Οι δυνάμεις της Π.Υ  κατάφεραν ευτυχώς και  έσωσαν τα σπίτια των κατοίκων απο την καταστροφή,χωρίς να κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή.

Τέλος Πυροσβεστικές δυνάμεις  βρίσκονται  στα ελληνολβανικά σύνορα ,στις Δρυμάδες Πωγωνίου επιτηρώντας φωτιά που καίει στο Αλβανικό έδαφος ,ώστε να επιχειρήσουν άμεσα σε περίπτωση που το πύρινο μέτωπο εισέλθει στο ελληνικό έδαφος .
φωτο Γαρδίκι Θεσπρωτία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]