ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ασπράγγελοι:Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στα ερείπια του ιερού ναού του αγίου Νικολάου.

Την Κυριακή, 20 τρεχ. μηνός, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας – Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος θα τελέσει στους Ασπραγγέλους υπαίθρια θ. Λειτουργία, επί των ερειπίων του πάλαι ποτέ περίλαμπρου ιερού ναού του αγίου Νικολάου.
Όταν στα χρόνια της κατοχής οι έχθιστοι κατακτητές, «υπεραιρόμενοι επί πά
ντα… θεόν η σέβασμα», προέβαιναν σε εκτελέσεις αθώων ανθρώπων και σε καταστροφές βωμών και εστιών, δεν ξέφυγε της καταστροφικής μανίας τους το χωριό των Ασπραγγέλων, που το κατέκαψαν ολοσχερώς στις 15-07-1943, μαζί με την Εκκλησία του, τον άγιο Νικόλαο.
Η πραγματοποίηση, ύστερα από 74 χρόνια, θείας και ιερής Λειτουργίας στους Ασπραγγέλους επί των ερειπίων του καέντος ναού είναι, καθώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται, πράξη εξόχως συμβολική.
Να προστρέξουμε, λοιπόν, και να βρεθούμε στην αρχιερατική υπαίθρια Λειτουργία όλοι οι κατοικούντες την περιοχή και οι παρεπιδημούντες επισκέπτες μας, ακόμη και όσοι μπορούμε από την πόλη των Ιωαννίνων, για να ζήσουμε μαζί μια εξαιρετική εμπειρία• ένα προσκύνημα μνήμης και τιμής για τους ανθρώπους μας που εξοντώθηκαν παντοιοτρόπως την εποχή εκείνη• ένα προσκύνημα στην Ιστορία, την Παράδοση και τον Πολιτισμό μας.
Ώρα ενάρξεως της θ. Λειτουργίας 7.00 .

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος
Πρωτοπρεσβύτερος
Λάμπρος Χ. Τσιάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]