Με καλό καιρό ..δροσιά και φόβο πυρκαγιών ο εορτασμός της Παναγιάς Επιστροφή του καύσωνα στο τέλος του μήνα

"Αύριο Σάββατο, θα είναι η τελευταία ημέρα που θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή, διότι το μεσημέρι η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39-40°C και πιθανώς πολύ τοπικά τους 41°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας.
Παράλληλα θα ενισχυθεί ο ΒΔ άνεμος στα δυτικά με αποτέλεσμα να δροσιστεί ολόκληρη η δυτική ηπειρωτική χώρα αλλά και τα Επτάνησα που υπέφεραν για σχεδόν 10 μέρες με θερμοκρασίες που καθημερινά άγγιζαν τους 40°C.
Λίγες τοπικές μπόρες η και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, φαινόμενα που όμως δεν θα προβληματίσουν.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΖΕΣΤΗ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα απολαύσουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ενισχυμένους ΒΔ ανέμους στα 6-7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στους 34-35°C.
Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας αλλά και της Θράκης που θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, μπόρες, ενδεχομένως και μεμονωμένες καταιγίδες που ίσως έχουν ένταση στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας.
Κατά τα άλλα, η μέρα θα εξελιχθεί με απολαυστικό καιρό για την υπόλοιπη χώρα.
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, δηλαδή καθ'όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, ο καιρός θα κυλήσει πολύ ομαλά.
Οι μέγιστες τιμές στον υδράργυρο δεν θα ξεπεράσουν τους 34-35°C ακόμη και στις ευπαθείς περιοχές της πεδινή ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ το μελτέμι θα πνέει ενισχυμένο με εντάσεις που στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 6-7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ σε πολύ τοπικό επίπεδο.
Προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ενδέχεται να εκδηλωθούν σύντομες μπόρες η και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ ηπειρωτικά τμήματα, όμως αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν έχει "κλειδώσει" διότι έχουμε ακόμη πολλές μέρες μπροστά μας.
ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Πολύ καλές καίριες συνθήκες θα επικρατήσουν και κατά τη διάρκεια του 15Αύγουστου για ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα. Η σχετική δροσιά (για την εποχή βέβαια) αλλά και το ενισχυμένο μελτέμι θα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Για να κατανοήσετε με ποιο ρυθμό θα υποχωρήσει ο υδράργυρος από την Κυριακή, θα σας δώσω τις μέγιστες θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις επόμενες ημέρες :
Αθήνα :
Σάββατο : 39°C
Κυριακή : 36°C
Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 34°C
Τετάρτη : 34°C
Πέμπτη : 34°C
Θεσσαλονίκη :
Σάββατο : 35-36°C
Κυριακή : 32°C
Δευτέρα : 31°C
Τρίτη : 32°C
Τετάρτη : 33°C
Πέμπτη : 33°C
ΟΙ ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΙΣΩΣ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ
Παρ'όλο που η πρόγνωση που σας έδωσα, μας πηγαίνει σχεδόν μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, ωστόσο, μετά από την παρένθεση δροσιάς της επόμενης εβδομάδας, φαίνεται ότι ίσως υπάρχει πιθανότητα στο 3ο δεκαήμερο του Αύγουστου να μας επισκεφτούν πάλι θερμές αέριες μάζες. Όμως αυτή είναι μια εκτίμηση που όπως είναι λογικό ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσω τις επόμενες ημέρες.
Υ.Γ : Λόγω του ενισχυμένου μελτεμιού, να είστε όλοι προσεκτικοί διότι υπάρχει ενδεχόμενο πυρκαγιών για την εβδομάδα που έρχεται. Ας έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα."
μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]