Ε. Αχτσιόγλου: Δεν υπάρχουν αναδρομικά χαράτσια ή επιβαρύνσεις για τους αυτοαπασχολούμενους

Διέψευσε και η υπουργός Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, με δηλώσεις της τα δημοσιεύματα για αναδρομικές επιβαρύνσεις για τους αυτοαπασχολούμενους. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε την Τρίτη έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα (δείτε εδώ), τα οποία διαψεύστηκαν χθες, Τετάρτη, από το υπουργείο Εργασίας (δείτε εδώ).
Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, Πέμπτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, η κ. Αχτσιόγλου είπε και αυτή από την πλευρά της πως «δεν υπάρχουν αναδρομικές επιβαρύνσεις ή αναδρομικά χαράτσια για τους αυτοαπασχολούμενους» και σημείωσε ότι «αυτό που υπάρχει είναι οι εισφορές για την επικουρική και το εφάπαξ με βάση τον νόμο που άρχισε να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2017». Όπως είπε, αυτές οι εισφορές θα καταβληθούν σε δόσεις. «Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ είναι γύρω στους 7.000, οι αριθμοί δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που ακούγονται» σημείωσε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών του νομοθετικού Σώματος το φθινόπωρο, περιλαμβάνοντας μία ευρεία γκάμα θεμάτων, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι θα καλύψει σχεδόν το σύνολο των πολιτικών που αντιστοιχούν στο υπουργείο της (εργασιακά, θέματα κοινωνικής προστασίας, κ.λπ.) και θα έχει τρεις πυλώνες, που θα αφορούν ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία με εντατικοποίηση των ελέγχων, την επίλυση χρόνιων ζητημάτων στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. η αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα για μηχανικούς, δικηγόρους κ.λπ. που δεν ασκούν το επάγγελμα).
Η υπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει μία «θετική δυναμική» στο πεδίο της απασχόλησης, με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη που μετρά τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στον ιδιωτικό τομέα να δείχνουν ότι δημιουργήθηκαν 265.000 νέες θέσεις εργασίας. Σχετικά με τη διάρθρωση των εργασιακών σχέσεων επισήμανε ότι περίπου 50% οι μορφές εργασίες είναι ελαστικές και το υπόλοιπο 50% είναι πλήρεις. «Είναι πολύ μεγάλο ποσοστό και θέλει πολλή δουλειά για να αλλάξει» συμπλήρωσε.
«Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Εμείς δουλεύουμε πάνω σε τρεις άξονες, όπου περιλαμβάνονται η αναστροφή του κλίματος της οικονομίας ώστε να δημιουργηθούν νέες εργασίας και οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών για την υποδηλωμένη εργασία» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]