Ποια είναι τα όρια αποζημίωσης τροχαίων ατυχημάτων μέσω του «Φιλικού Διακανονισμού»;

Ποια είναι τα όρια αποζημίωσης τροχαίων ατυχημάτων μέσω του «Φιλικού Διακανονισμού»;Ο «Φιλικός Διακανονισμός» δημιουργήθηκε το Μάιο του 2000 μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που ασκούν τον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων με σκοπό την άμεση αποζημίωση του αναίτιου οδηγού και των επιβαινόντων που εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα, απαλλάσσοντας τους από την ανάγκη να στραφούν κατά της ασφαλιστικής εταιρείας που καλύπτει την ευθύνη του υπαίτιου οδηγού.
Η εφαρμογή της συμφωνίας του φιλικού διακανονισμού καθιέρωσε το «Σύστημα Άμεσης Πληρωμής-Σ.Α.Π» σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος και με την προϋπόθεση πως οι εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προσχωρήσει στο σύστημα του φιλικού διακανονισμού, επιτρέπεται στην ασφαλιστική εταιρεία του αναίτιου οδηγού να τον αποζημιώσει για λογαριασμό της εταιρείας που καλύπτει την ευθύνη του υπαίτιου οδηγού.
Ο Φιλικός Διακανονισμός αρχικά αποζημίωνε μόνο τις υλικές ζημιές του αναίτιου οχήματος αλλά από τον Σεπτέμβριο του 2005 αποζημιώνει και τις σωματικές βλάβες του αναίτιου οδηγού και των επιβαινόντων, έως ενός συγκεκριμένου χρηματικού ορίου. Δείτε εδώ αναλυτικά τα όρια των αποζημιώσεων υλικών ζημιών και σωματικών βλαβών μέσα από το Άρθρο 11 της «Συμφωνίας Άμεσης Πληρωμής».
 Άρθρο 11 της «Συμφωνίας Άμεσης Πληρωμής»
Ο «Φιλικός Διακανονισμός» αποδεικνύει την πρόθεση κάθε ασφαλιστικής εταιρείας μέλους να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στον ασφαλισμένο της.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]