Ομαδική Έκθεση Στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΥΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
12-20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

     Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπραγγέλων, συνεχίζοντας τις φετινές δραστηριότητες-εκδηλώσεις του, διοργανώνει στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου ομαδική έκθεση έργων με θέμα:
«Φως, Χρώμα, Ψυχή.
Ασπραγγελιώτισσες κι  Ασπραγγελιώτες εκθέτουν και εκτίθενται…»,

η οποία θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 20 Αυγούστου 2017.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, και ώρα 7:30 μ.μ. στο μεσοχώρι των  Ασπραγγέλων.
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από Ασπραγγελιώτες ερασιτέχνες μουσικούς.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11:00 - 13:00 & 19:00 - 21:30.
     Στην έκθεση συμμετέχουν οι :
Βασιλική Βόβολη ( λαϊκή ζωγραφική ),
Βασίλης Βράστος (κατασκευές),
Σπυριδούλα Μπονόβα-Κομπάρου (πυρογραφία-χαλκογραφία),
Βούλα Μπούκα (ζωγραφική – κατασκευές),
Ευθαλία Παπαγεωργίου (ζωγραφική),
Γιάννης Τσαπάρης (ψηφιδωτό),
Παύλος Φωτόπουλος (καλλιτεχνική φωτογραφία).
Επίσης εκτίθενται έργα  ζωγραφικής του Δημήτρη Ερμίδη, που δυστυχώς χάθηκε πρόσφατα, και η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του.

     Η πραγματοποίηση της έκθεσης αποφασίστηκε αυθόρμητα από τους παραπάνω ντόπιους καλλιτέχνες ¬-οι οποίοι δημιουργούν κυρίως για την ευχαρίστησή τους, κάποιοι εδώ και καιρό κι άλλοι μόλις τα τελευταία χρόνια- και εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού του Συλλόγου να στήσει στους Ασπραγγέλους ένα εικαστικό Εργαστήρι, καθώς κι άλλα τμήματα, όπως μουσικό, χορευτικό κτλ., με γενικότερο στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από την Τέχνη, τη διατήρηση της παράδοσης αλλά και το πάντρεμά της με το σύγχρονο κτλ., όπου άτομα από το χωριό μας κι από την ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα στις αντίστοιχες ειδικότητες.
Έτσι, θα αξιοποιούν δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους στους υπόλοιπους μήνες, εκτός από τους καλοκαιρινούς, και θα το κάνουν στον τόπο τους. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να ανακαλύψουν οι νεότεροι κυρίως – αλλά γιατί όχι και οι κάπως μεγαλύτεροι, όπως συνέβη με κάποιους από τους συμμετέχοντες στην έκθεση! - ικανότητες και ταλέντα που δεν είχαν καν φανταστεί, τα οποία καλλιεργώντας τα ανάλογα να τα εξελίξουν ακόμη και σε επαγγελματική δραστηριότητα.
Εννοείται ότι ο  Σύλλογός μας στην προσπάθειά του αυτή επικαλείται και δέχεται την αρωγή όλων των φορέων, όπως της Περιφέρειας Ηπείρου, της Εκκλησίας, του Παν/μίου Ιωαννίνων και δη της σχολής Καλών Τεχνών, του ΤΕΙ Ηπείρου (Τμ. Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής), του Δήμου Ζαγορίου κτλ. αλλά και μεμονωμένων ατόμων, είναι δε ανοικτός σε απόψεις και προτάσεις.

                                       Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπραγγέλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]