ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Άγγλος τουρίστας που μεταφέρθηκε από τους Παξούς στο γκαράζ του πλοίου χειρουργήθηκε στο ΠΓΝ Ιωαννίνων

Ο τραυματίας Άγγλος τουρίστας που μεταφέρθηκε στο γκαράζ του πλοίου Τρίτη 29/8/2017 από Παξούς στην Ηγουμενίτσα χειρουργήθηκε στις 30 Αυγούστου στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με Υποτροχαντήριο κάταγμα ΔΕ ισχίου. Η επέμβαση κράτησε 2 ώρες και η αποκατάστασή του έγινε με ενδομυελική ήλωση. Η μετεγχειρητική του κλινική κατάσταση είναι καλή.

 Η απάντηση του Υπ.Υγείας  για τη διακομιδή ασθενούς 

ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥ ΠΑΞΩΝ ΣΤΙΣ 29/8/2017



 Στις 29/8/2017 διακομίσθηκε στο ΚΥ Παξών, μετά από τροχαίο ατύχημα, ασθενής ο οποίος εξετάσθηκε από τον ιατρό του ΚΥ.

Μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο ετέθη η διάγνωση του κατάγματος μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα για τον ασθενή από το τροχαίο ατύχημα. Το ΚΥ Παξών διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο.  Ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα   με το ασθενοφόρο στο    πλοίο     για την Ηγουμενίτσα, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο εφημερεύον  Παν/κό  Νοσοκ. Ιωαννίνων. Στο ΠΝ Ιωαννίνων ο ασθενής  αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην Ορθοπεδική κλινική.

Όσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς   με το  φερρυμπότ της γραμμής, το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί  η  πολύωρη  απουσία του ασθενοφόρου από το νησί,  ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]