ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας

Πήγαινε στο μεγαλύτερο θηλυκό ποτάμι της χώρας, τη Νέδα και βρες ένα από τα ομορφότερα τοπία. Δες τους «μαγικούς» καταρράκτες και την γαλάζια λίμνη, που μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένα από παραμύθι.Στο μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας διαθέτει πλούσια βλάστηση και σχηματίζει μια υπέροχη γαλάζια λίμνη, σαν να βγήκε από ταινία.
Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας και συνιστά φυσικό όριο ανάμεσα στους  νομούς  Ηλείας και Μεσσηνίας. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ανάμεσα στα χωριά Κακαλέτρι και Πέτρα στα ορεινά της ΜεσσηνίαςΤα νερά της, εκβάλλουν λίγο έξω από την Κυπαρισσία. Το όνομα του ποταμιού έχει μυθική προέλευση. Το φαράγγι της Νέδας είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και μάλιστα μέχρι προσφάτως σχεδόν ανεξερεύνητο. Οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, η πλούσια  βλάστηση, οι τεράστιες ποταμίσιες πέτρες μέσα στα ανοιχτοπράσινα νερά κι οι επιβλητικοί βράχοι, κάνουν το πέρασμά της αληθινή πρόκληση, αλλά και απόλαυση για τον επισκέπτη.

Το χωριό Πλατάνια είναι το τελευταίο χωριό, που θα συναντήσεις ενώ πηγαίνεις στους καταρράκτες. Πρόκειται για μία τοποθεσία με υπέροχη θέα στο πράσινο φαράγγι της Νέδα.
 Πρόκειται για ένα γραφικό ελληνικό χωριουδάκι, που θα το συναντήσεις  όταν πηγαίνεις στους καταρράκτες τελευταίο και πρώτο στην επιστροφή σου, έτσι θα  σταματήσεις για ανεφοδιασμό. Εδώ, θα φας σε όμορφα ταβερνάκια  και θα γευτείς ελληνικό καφεδάκι.

Η Κυπαρισσία διαθέτει γραφικό λιμανάκι με ψαροταβέρνες, κάστρο στην κορυφή του πρασίνου λόφου με τα διάσπαρτα σπιτάκια.
Ο κάποτε σιδηροδρομικός σταθμός μας μεταφέρει σε νοσταλγικές παρελθοντικές στιγμές. Ανηφορικά δρομάκια, λουλούδια στις αυλές και πέτρινα αρχοντικά συνθέτουν μία πολύ όμορφη εικόνα. Ακόμη, η θάλασσα έχει την τιμητική της αφού  φαίνεται από παντού. Η θάλασσα του Ιονίου φαίνεται από την πόλη της Κυπαρισσίας με το υπέροχο πράσινο χρώμα να κυριαρχεί.

Στη στάση στη Κεφαλόβρυση θα ακούσετε το νερό να αλαβλύζει και ένα πράσινο τοπίο να σας κλέβει την ανάσα.
Η Κεφαλόβρυση είναι γραφικό χωριουδάκι διαθέτει πλατεία από πέτρα, θέα στις βουνοπλαγιές, ενώ τα διάσπαρτα σπιτάκια της έχουν κατακόκκινες κεραμοσκεπές. Ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς στην Κεφαλόβρυση  είναι ένας πλάτανος που σκεπάζει το χωριό περίπου από το 1860.


φωτο 1 trikalaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]