ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Η νεολαία ΑΝΕΛ για το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που ψηφίστηκε σήμερα 2/8/2017, διορθώνει σε πολλές περιπτώσεις, άστοχες επιλογές και πολύ κακές  ρυθμίσεις του προηγούμενου νόμου, που έφεραν μεγάλη σύγχυση στα Ιδρύματα της χώρας.  Οι διάφορες κραυγές εκπροσώπων της  αντιπολίτευσης λαμβάνουν χώρα, επειδή με τις νέες ρυθμίσεις διορθώνονται κάποιες παθογένειες - που βόλευαν πολύ τις παλαιοκομματικές πρακτικές τους - και αποκρούονται οι ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις τους. Είναι προφανές, άλλωστε, από τις εγκληματικές τους επιλογές, σε αυτόν τον τομέα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, πως το ενδιαφέρον τους  για τα ΑΕΙ είναι καθαρά υποκριτικό.
Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά που κατά τη γνώμη μας πρέπει να διορθωθούν και σε αυτόν το νόμο, καθώς δημιουργούν εμπόδια στην ορθή λειτουργία και την ανάπτυξη των ΑΕΙ. Ο τρόπος εκπροσώπησης των φοιτητών και ο καθορισμός ορίου θητειών για αυτούς, η δυνατότητα αύξησης του ποσοστού απαλλασσόμενων φοιτητών, εφόσον πληρούν ακαδημαϊκά κριτήρια και  οι περισσότερες πρωτοβουλίες για να τερματιστούν παθογένειες που προκύπτουν από την κομματοκρατία, η οποία ταλαιπωρεί χρόνια τα Ιδρύματα της χώρας, είναι μερικά από αυτά.
Θα επανέλθουμε, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και καταθέτοντας εκ νέου τις προτάσεις μας στους αρμόδιους φορείς και στο Υπουργείο, καθώς η συζήτηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Πατρίδα μας δεν θα σταματήσει εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]