[Ελλάδα]Σαμοθράκη:Το διαμάντι του Βόρειου Αιγαίου

Πήγαινε στην Σαμοθράκη και γνώρισε τον πιο όμορφο «Φονιά». Ζήσε μια διαφορετική εμπειρία στο νησί των Μεγάλων Θεών και κάνε τις διακοπές σου αξέχαστες.
Η Σαμοθράκη είναι αυτό που λέμε ένα διαμάντι του Βορρά. Όταν κανείς περιγράφει τη Σαμοθράκη παρασύρεται από μια μεθυστική ατμόσφαιρα. Είναι το νησί των Μεγάλων Θεών και είναι λες και η φύση με όλα τις δυνάμεις της να την επέλεξε για εκλεκτή της. Αινιγματικά λούζεται κάτω από το φως της σελήνης, καθώς πλανιούνται γύρω της μύθοι, ενώ η Νίκη της Σαμοθράκης που είναι στο Λούβρο αποτελεί σύμβολο του νησιού.

Βόλτα στον οικισμό  της Χώρας, που έχει ανακηρυχθεί "παραδοσιακός" από το Τμήμα Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.
Η Χώρα της Σαμοθράκης είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σάος και βρίσκεται ανάμεσα στα πεύκα και πάνω από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Η Χώρα  της Σαμοθράκης διακρίνεται για τα  όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της τα σπίτια κολλητά το  ένα με το άλλο. Η  εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεσπόζει επιβλητικά στη χώρα και διαθέτει  παλιές σημαντικές εικόνες. Κεραμιδένιες στέγες και η παρθένα ελληνική φύση προσκαλεί για ένα αξέχαστο ταξίδι.

Έλα στη Σαμοθράκη να δεις ξεχωριστούς καταράκτες και ένα αξέχαστο φυσικό τοπίο, μπορείς να δοκιμάσεις και canyoning.
Στο ανατολικό τμήμα της Σαμοθράκης βρίσκεται η περιοχή της Aνω Μεριάς, που αποτελείται από μικρούς οικισμούς. Ο  ποταμός Φονιάς, τα νερά του οποίου κυλούν κοιλάδα σχηματίζουν λιμνούλες  και καταρράκτες.
Το τοπίο στο Φονιά είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό με  δάσος από αιωνόβια πλατάνια και πανίδα.
Η αφετηρία του μονοπατιού που οδηγεί στους καταρράκτες του Φονιά βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού. Έπειτα από περίπου 1 ώρας διαδρομής μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον, φτάνεις στο πρώτο καταρράκτη  με τη  λιμνούλα, όπου στα πεντακάθαρα νερά μπορείς να βουτήξεις.Εάν θέλεις συνεχίζεις και  για το δεύτερο καταρράκτη, που προσφέρεται επίσης για κολύμπι, συνθέτουν και ένα μαγευτικό περιβάλλον.

Πάμε για μπάνιο στην Παχιά Αμμο με τη χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά.
Είναι η μοναδική παραλία με άμμο στην Σαμοθράκη, καθότι όλες οι άλλες είναι με βότσαλο. Εκτός της δυνατότητας του μπάνιου υπάρχει στην Παχιά Aμμο και το μοναδικό εστιατόριο και ενα Beachbar της γύρω περιοχής. Ενοικιάζονται επίσης και κάποια δωμάτια εκεί. Η διαμονή και οι βουτιές στη συγκεκριμένη παραλία θα σας μείνουν αξέχαστα.

Για αναζωογόνηση και ευεξία πάμε στις ιαματικές πηγές Σαμοθράκης.
Πάμε για αναζωογόνηση και ευεξία στα Λουτρά, για να γίνουμε πιο δυνατοί.
Στον οικισμό Θέρμα (Λουτρά) θα βρείτε τις εγκαταστάσεις με τις ζεστές θειούχες πηγές, που υπήρξαν δημοφιλής  για τις ιαματικές τους ιδιότητες από την Βυζαντινή ακόμη εποχή. Η υδροθεραπεία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, επειδή μπορεί και θεραπεύει μια σειρά από παθήσεις.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]