ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αποκατάσταση των μνημάτων Ευεργετών και διατηρητέων κτηρίων απο τον Δήμο Ιωαννιτών

[πριν]

Στην πλήρη αποκατάσταση των τάφων αλλά και των προσόψεων των ακινήτων των κληροδοτημάτων της πόλης μας προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του Τμήματος Κληροδοτημάτων.
Η αρχή έγινε με την αποκατάσταση της πέτρινης επιφάνειας στο μνήμα της Ισμήνης Τζαβέλλα και συνεχίστηκαν με αυτά της Ελευθερίας Μπάρκα, του Γεωργίου Μουλαϊμίδη, του Βασιλείου Πυρσινέλλα.
Το έργο αφορά απομάκρυνση επικαθίσεων από ρύπους και άλλους ρυπαντές από τις πέτρινες και μαρμάρινες επιφάνειες των μνημάτων με προηγμένης τεχνολογίας αμμοβολή και τις απαραίτητες προδιαγραφές που απαιτούνται για τις εν λόγω εργασίες, καθώς και αντικατάσταση των  σπασμένων μαρμάρινων επιφανειών με ίδια υλικά με σκοπό την βέλτιστη αισθητική εικόνα των μνημείων.
Επιπλέον σήμερα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου του Κληροδοτήματος Γεωργίου Μουλαϊμίδη στη συμβολή των οδών Μουλαϊμίδη και Μπότσαρη, οι οποίες αφορούν απομάκρυνση των χρωμάτων, γκράφιτι και αφισών στην πρόσοψη του κτηρίου. Στη συνέχεια μετά τον αμμοβολισμό θα γίνει προστασία της πέτρινης επιφάνειας με υλικά που ενδείκνυνται και θα το προστατέψουν από βανδαλισμούς. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Στο σχεδιασμό του Τμήματος Κληροδοτημάτων βρίσκονται αποκαταστάσεις όλων των προσόψεων των κτηρίων των ιδιοκτησιών των κληροδοτημάτων.
[μετά]
Θα ακολουθήσει αποκατάσταση της πρόσοψης της οικίας Φερενίκης Καλούδη μόλις εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις υπηρεσίες.
«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδώσουμε τιμή στους ευεργέτες αυτή της πόλης. Όλες οι εργασίες γίνονται με μεγάλη προσοχή και σεβασμό και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό. Τηρώντας τις  κείμενες προδιαγραφές  και σεβόμενοι τα μνημεία θα εφαρμοστεί και η ανάλογη προστασία για να διατηρηθούν  για αρκετό  χρονικό διάστημα δεδομένου ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Ήδη στους τάφους των Ευεργετών έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά η οποία συνεχίζεται και σε κτίρια που ανήκουν σε κληροδοτήματα του Δήμου», δήλωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Γιώτη.

                                                                      [Πριν]
[μετά]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]