Τα μελαγχολικά τραγούδια φτιάχνουν τη διάθεση

Σε μια έρευνα που πραγματοποίησε η αυτοκινητοβιομηχανία Ford με την υπηρεσία Spotify και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, διαπίστωσε πως μελαγχολικά τραγούδια βοηθούν να ξεκινήσει κάνεις την ημέρα του με ανεβασμένη διάθεση.Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα νέας έρευνας πάνω στη συναισθηματική δύναμη των τραγουδιών που ακούμε στο αυτοκίνητο. Κοινό γνώρισμα όλων αυτών των τραγουδιών είναι αφενός ο δυναμικός ρυθμός, αφετέρου μία αίσθηση μελαγχολίας, κάτι που σύμφωνα με την έρευνα μερικοί άνθρωποι θεωρούν το καλύτερο soundtrack στις καθημερινές μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.

 Οι επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει δύο βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής που συνεργάζονται για τη δημιουργία της διάθεσης. Η "ενέργεια" οδηγεί το τραγούδι, ο ρυθμός, το τέμπο και η "δύναμη" περιγράφουν το βάθος, το συναίσθημα και την αίσθηση ενός μουσικού κομματιού. Μαζί, τα στοιχεία αυτά μπορεί να λειτουργήσουν σαν ένα τονωτικό που γεμίζει με ενέργεια ακόμα και τον πιο βαριεστημένο οδηγό.

 Για τις ανάγκες της έρευνας οι testers σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο άκουγαν προσεκτικά μελετημένες playlists που αντιπροσώπευαν διαφορετικούς συνδυασμούς “ενέργειας” και “δύναμης”. Οι διαθέσεις των οδηγών αναγνωρίζονταν μέσα από ερωτηματολόγια που συμπληρώνονταν αμέσως πριν, αμέσως μετά τις πρωινές μετακινήσεις.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]