Παράδοση &γεύσεις ...Με μεγάλη επιτυχία ο διαγωνισμός Ηπειρώτικης Πίτας στην Κοσμηρά![φωτο-βίντεο]

Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ,πραγματοποιήθηκε εχθές ο 16ος διαγωνισμός Ηπειρώτικης Πίτας ,απο τη Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς,που φέτος γιόρτασε τα 40 της χρόνια,απο την ίδρυση και τη λειτουργία της.


Η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Θάλεια Οικονόμου παίρνοντας τον λόγο ,ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκομένους ,τις γυναίκες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό ,καθώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης ,όπως και μέλη  Πολιτιστικών  Συλλόγων απο το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων,που   έδωσαν το "παρών" στη χθεσινή βραδιά .
Η  κ.Οικονόμου αναφέρθηκε στον  στόχο της εκδήλωσης ,που είναι  είναι η ευαισθητοποίηση των νέων νοικοκυρών ,ώστε να χρησιμοποιούν παραδοσιακά προϊόντα στον τρόπο διατροφής ,σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως  "η παράδοση και η τοπική μας κληρονομιά είναι αυτά που καθορίζουν την ταυτότητά μας"


Ακολουθώντας το σύνθημα του διαγωνισμού,"φτιάξτε την πίτα της αρεσκείας σας και φέρτε τη να μοιραστούμε τη γεύση της " νοικοκυρές απο την Κοσμηρά  και όχι μόνο, έβαλαν όλη τους την τέχνη  παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία απο αλμυρές και γλυκές πίτες ,καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της  τριμελούς κριτικής επιτροπής !
Ολες οι συμμετοχές ήταν εξαιρετικές, ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες ήταν  και αυτές που έκαναν τη διαφορά για τις 6 πίτες που διακρίθηκαν και τις 3 που βραβεύτηκαν ,μια κοτόπιτα ,μια πορτοκαλόπιτα και μία αλευρόπιτα ,με τις νοικοκυρές να δέχονται τα συγχαρητήρια της κριτικής επιτροπής για το άψογο παραδοσιακό  παρασκεύασμά τους,ενώ μια εξ αυτών στη συνέχεια της βραδιάς,   έκανε επίδειξη της   τέχνης  του ανοίγματος φύλλου !
Οσο για τις  πεντανόστιμες ηπειρώτικες πίτες ,μοιράστηκαν στους παρευρισκομένους  που γέμισαν ασφυκτικά την αυλή του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Το γλέντι άνοιξε  το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου "Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς " που απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα  του κόσμου  , ενώ στη συνέχεια της βραδιάς κυριάρχησε ο χορός υπο τους ήχους Δημοτικής ορχήστρας ,με το  λαϊκοδημοτικό γλέντι να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την εκδήλωση τίμησαν ,πολιτικοί Αρχοντες της περιοχής μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ,Γιάννης Στέφος,που κατάγεται απο την περιοχή της Κοσμηράς  και φυσικά τίμησε την παράδοση χορεύοντας μαζί τον κόσμο !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]