Πλήρης οδηγός από την ΕΕΤ με ερωταπαντήσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Ένα πλήρη
οδηγό σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).
Ο οδηγός αφορά κάθε πτυχή του εξωδικαστικού μηχανισμού: από τα βασικά στοιχεία τις διαδικασίας και τις προϋποθέσεις υπαγωγής , την υποβολή αίτησης εκ μέρους του οφειλέτη και την εξέλιξη της διαδικασίας καθώς και την  κατάρτιση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών και τους κανόνες που τη διέπουν.
Όπως αναφέρεται σε εισαγωγικό σημείωμα της ΕΕΤ, από τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους οπότε και ψηφίστηκε ο ν. 4469/2017, η αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) σε συνεργασία με τις τράπεζες μέλη, και τα αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, εργάστηκαν, συστηματικά, προκειμένου να προετοιμάσουν, από κάθε άποψη το πλαίσιο ασφαλούς και αποτελεσματικής εφαρμογής του νόμου.
«Στο διάστημα αυτό εργαστήκαμε συλλογικά, συνεργαστήκαμε με εξωτερικούς φορείς, διοργανώσαμε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και γενικά προβήκαμε σε κάθε αναγκαία προπαρασκευαστική πράξη. Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί αποτελεί ένα πρώτο πλοηγό του νόμου, προσιτό σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της ΕΕΤ», αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα της ΕΕΤ.
Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων θα ξεκινήσει την λειτουργία της στις 3 Αυγούστου και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες αναδιαρθρώσεις για επιχειρήσεις με χρέη μέχρι 2 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε πρόσφατα ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.
Περίπου 150.000 επιχειρήσεις έχουν χρέη στις τράπεζες και συνολικά 400.000 είναι οι επιχειρήσεις που χρωστάνε σε τράπεζες και δημόσιο και σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδιαφέρονται για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφελών.
Για να δείτε αναλυτικά τον οδηγό, πατήστε εδώ.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]